Da, acum putem vorbi de eroi

Dacă în urmă cu două luni vă explicam de ce un polițist nu poate fi numit erou în dicționarul meu pentru simplul fapt că a fost ucis de către un terorist, fără a salva pe nimeni și fără a influența în niciun fel evenimentele, ei bine consider că acum chiar puteam vorbi de eroi. De data asta ei însă nu sunt mediatizați în presă și foarte bine că nu sunt, pentru că nu au nevoie de publicitate. Mă refer la polițiștii care i-au executat pe cei trei lunatici care au omorât oameni sâmbătă seara în zona London Bridge.

itv.com
Azi a circulat un clip cu momentul în care polițiștii intervin și îi omoară pe teroriști. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și sunt sigur că le puteți găsi cu o căutare simplă; eu însă nu postez clipul aici pentru că sunt cu siguranță oameni care nu vor să-l vadă. Dar vă spun asta: nu a fost deloc ușor ce au făcut băieții ăștia. Nu contează că ei aveau arme de foc în timp ce demenții ăia erau înarmați cu cuțite. Totul s-a petrecut repede, pe o stradă destul de îngustă. Polițiștii au coborât din mașină și s-au trezit față în față cu un nenorocit din ăla, care tocmai înjunghia un civil și apoi a atacat un polițist. Într-o astfel de luptă de stradă se poate întâmpla absolut orice, nu prea există favoriți și nici underdogs, de asta spun că ținând cont de proximitate și de cât de repede s-au desfășurat lucrurile polițiștii trebuie felicitați. Unul dintre ei părea a fi un fel de John Wick, executând precis și de aproape teroriștii (sau măcar pe unul dintre ei, imaginile nu sunt chiar foarte clare).

Și mai e ceva. Toată lumea laudă faptul că au durat numai 8 minute între momentul în care a început atacul și cel în care teroriștii au fost eliminați. Aici m-aș delimita un pic de majoritate, pentru că nu sunt sigur că e un timp chiar atât de grozav. În condițiile în care auzi non-stop la știri cum au fost trimiși o groază de polițiști înarmați pe străzile Londrei și, nu doar că auzi despre, dar chiar îi vezi, parcă e prea mult 8 minute, mai ales în condițiile în care jihadiștii ăia nu aveau arme de foc, nu se baricadaseră nicăieri și nici nu luaseră ostatici.

În fine, bine că au fost opriți "la timp" și încă o dată toată stima pentru eroii care și-au riscat viața reducându-i la tăcere.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele