Twin Peaks: The Return

În ultimele săptămâni tot mai multă lume căuta diverse chestii pe Google și îmi ateriza la articolul ăsta. Era clar, ne pregăteam cu toții pentru întoarcerea unuia dintre cele mai fascinante seriale TV pe care le-am urmărit vreodată.

Aseară am vizionat pe Sky Atlantic primele 3 episoade ale noului sezon, articulând un număr incert de uatdăfac-uri, chiar râzând pe bune de câteva ori, dar și simțind că-mi explodează urechile din cauza tensiunii, cu precădere în momentul în care agentul Cooper o întreabă pe Laura Palmer dacă este moartă (într-un excelent remake al acestei scene), iar ea îi răspunde în timp ce pleoapele i se băteau disturbingly: "I am dead, yet I live".Gata, promit că nu mai scap alte spoilers. Vă mai spun doar atât: dacă sunteți fanii serialului, noul sezon are mari șanse să vă captiveze din nou. Însă dacă nu ați urmărit sezoanele din urmă cu 25 de ani, foarte probabil nu veți înțelege nimic, ba mai mult, veți renunța repede. La naiba, nici măcar fanii hardcore nu înțeleg mai nimic la început, doar e vorba de Lynch. Excentricul scenarist și regizor se pare că insistă și mai mult de data asta pe latura supranaturală, renunțând în același timp la muzica de fundal. Dar fiți liniștiți, genericul este același, până și fontul verde l-au păstrat.

Apropo de asta, îmi pare rău că s-a pierdut o parte din fabulosul soundtrack al primelor două sezoane, dar înțeleg că ăsta ar fi noul trend al filmelor din categoria mystery / horror, anume liniștea din fundal. La final vă recomand acest clip în care Angelo Badalamenti ne povestește cum s-a născut tulburătoarea temă muzicală de mai jos. Pe mine m-a cam rupt.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Ridicolul forţos

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)