The Londoner #172

Adică de prin metropolă adunate:

  • Din categoria "încă descopăr ditai chestiile mișto prin Londra", mărturisesc că pănă recent nu vizitasem The Barbican Centre. Și nu mă refer doar la centrul cultural (cel mai mare din Europa), ci mai ales la complexul arhitectural cu adevărat spectaculos, construit în urmă cu vreo 50 de ani în mare parte deasupra apei și numit Barbican Estate. Uite aici o imagine chiar și mai bună.
  • Apropo de criminalitatea în creștere din Londra, primarul Sadiq Khan a pus la bătaie un plan numit A Safer City for All Londoners. Recunosc că n-am avut răbdare să citesc acest plan în întregime, dar sper să se țină de el și să se preocupe de knife crime la modul general, nu doar de cazurile legate de victimele sub 25 de ani (o căutare după cuvinte cheie m-a făcut să realizez că pe asta marșează).
  • Luna trecută am băut o cafea în pub-ul lui Damian Lewis aflat în apropierea Parliament Hill. Din câte văd aici am stat chiar la masa la care a pozat și el. 
  • Și dacă tot suntem la capitolul movie stars, săptămâna trecută am dat nas în nas cu Claire Foy pe strada principală din Crouch End. Probabil că mi-a picat un pic mandibula când am văzut-o, pentru că soțul ei, Stephen Campbell Moore, m-a privit și a zâmbit. Lucky guy! Claire filma un episod pentru noul sezon The Crown peste drum, la Hornsey Town Hall din Crouch End. La fel cum și Benedict Cumberbatch a tras o scenă pentru un viitor film chiar aici la un supermarket din bătătură. Dar Tim Farron, liderul liberal democraților, aflat în plină campanie electorală, se pune? Era și el aici pe stradă zilele trecute, vrăjind the crouchies. Din păcate politicianul nu trăgea niciun film, el era chiar pe bune. 
  • Dar pentru mine adevărații superstars (adică cei mai dragi prieteni) au fost Alex și Bianca, veniți la Londra în vizită cu orașul Cluj după ei, eveniment care mi-a provocat multă bucurie și melancolie. Au fost oaspeții și turiștii perfecți. În prima zi am bătut împreună vreo 12 km de Londră la picior și grație lor pot scrie deja un articol intitulat "How to visit the most iconic landmarks in London in just one day". Bineînțeles că am îndosariat vizita lor în (multe) imagini:
 
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele