Muviz #405

The Levelling este genul de film care în mod normal m-ar plictisi, dar el excelează tocmai printr-o caracteristică pe care o urmăresc mereu atunci când mă întreb "Mă face filmul ăsta să empatizez cu personajele? Îmi trezește vreo emoție?". Și uite că această Ellie Kendrick joacă atât de bine încât m-a ținut lipit de ecran până la final. Foarte expresivă și emoțională ființa asta, pe care voi o știți cu siguranță din Game of Thrones (eu fiind probabil singurul umanoid care nu a urmărit acest serial). Nota 7+ pentru The Levelling.

Și apropo de seriale și empatizări: urmărind așa prin ce a mai jucat Brenda Blethyn, al cărei fan sunt de când cu serialul britanic polițist Vera, am dat peste London River. Filmul prezintă doi părinți care își caută copiii dispăruți în urma atentatelor de la Londra din 2005 și este tras pe aici prin nord, în mai multe locații din imediata vecinătate a Crouch End-ului. Enough said. L-am urmărit pe nerăsuflate și am avut senzația că sunt chiar acolo cu personajele. Este un film intens și trist. Trebuie să aveți răbdare dacă îl căutați pe torente pentru că din păcate foarte puțini îl mai țin la seed. Nota 7+.

Killing Reagan este un film pentru TV și m-a surprins plăcut, fiind bine jucat și documentat, iar scena cu atentatul asupra președintelui este o copie exactă după ce s-a întâmplat în realitate. Recunosc că habar nu aveam că deraiatul care l-a împușcat pe Reagan a făcut asta doar pentru că era stalker-ul actriței Jodie Foster (o puștoaică la acea vreme) și a sperat că astfel o va impresiona. Băejnebun? Nota 7 pentru film.


Cumva îmi scăpase Fathers & Daughters și de regulă nu ratez niciun film cu Russell Crowe. Oarecum lacrimogen, dar măcar filmul încearcă să explice de ce unele domnițe au father issues și implicit sunt ciudate sau, după caz, fut tot ce mișcă. Nota 7.

Dacă citiți cronicile filmului Mine de pe IMDb veți vedea că mulți critică realizatorii pentru inadvertențele de ordin militar, dar eu am trecut peste ele și am apreciat acest film ca pe o metaforă, ceea ce și cred că încearcă să fie. Intens și emoțional la final, în dozele potrivite. Iar revederea cu Annabelle Wallis, pe care o știu din serialul Peaky Blinders, a fost mai mult decât plăcută. Nota 7.

Din păcate Le temps de l'aventure nu este ce trebuie și premisa repetitivă dar foarte bună de la care pleacă (doi străini se cunosc în tren, pot fi doar o zi împreună și bla) este stricată de scenariu și execuție. Vorba aia, I'm a big sucker for this type of movies și pot fi "păcălit" ușor, dar dacă nu îți iese asta atunci filmul e chiar slab. Mulți laudă actrița principală (Emmanuelle Devos) prin reviews, dar pe mine nu m-a convins deloc. Nu prea a avut chimie cu Gabriel Byrne și a mai jucat și fals pe alocuri. Nota 6 cu mare indulgență, așa de dragul Parisului.

Încheiem cu un brainless movie "cu bătăi și împușcături", slab și presărat cu mai multe chestii implauzibile, numit Sleepless. Asta doar dacă sunteți extrem de obosiți și vreți să vă relaxați cu ceva ușurel. Nota 5 cu indulgență.

Weeekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)