This is Liverpool (II)

După cum am promis aseară, astăzi revin cu o nouă serie de fotografii din Liverpool, în urma cărora diverși fotografi mi-au dat follow pe Instagram. Am mai spus-o, de când îmi editez fotografiile RAW cu Snapseed obțin acel rezultat la care visam de mult. Fotografiile mele arată clar, foarte detaliat și sunt pline de viață. Vreau ca persoana care le privește să aibă senzația că subiectul iese din imagine și o apucă (de orice, dar nu de pussy, cum face Trump ).

Recunosc: nu sunt profesionist, nu cunosc Photoshop și nici alte programe sofisticate. Am studiat fotografia ca și chitara, adică de unul singur. De aceea vă recomand strategia mea user-friendly. Fotografiați în format RAW dacă aveți răbdare să editați fișierele (pentru că exact asta îți permite formatul RAW: să editezi fără a afecta calitatea imaginii) și faceți rost de un Snapseed pentru PC. Apoi totul ține de cum încadrezi și focalizezi; nici măcar expunerea nu este atât de importantă. Poți oricând salva o fotografie prost luminată sau una overexposed, pe când una neclară este pe veci pierdută. Am ajuns la părerea că în fotografie doar 25% ține de pozatul în sine și 75% de editatul ulterior. E drept, eu sunt tipicar, fotografiez în manual mode și îmi bibilesc fiecare setare a camerei în funcție de subiect și de condițiile în care fotografiez.

În Snapseed aveți opțiunile Tune Image (există și una automată aici sau puteți regla voi detaliile legate de luminozitate și ambianță), Crop & Straighten (o chestie simplă și foarte importantă, pentru că de multe ori eu unul prefer să scot din imagine anumite elemente irelevante și să ofer mai multă amploare subiectului principal) și Details, care oferă claritate imaginii prin Sharpness (recomand să o folosiți la portrete și, în general, la fotografiile care conțin oameni) și Structure (a se folosi la peisaje și clădiri; opțiunea asta "îmbătrănește" portretele și nu dă bine).

Iar în cazul în care o fotografie a ieșit prost și nu prea crezi că o mai poți salva, măcar încearcă să scoți un rezultat artistic asumat, gen exagerează contrastul sau micșorează luminozitatea la minimum sau aplică un filtru cum ar fi DramaVintage sau Lens Blur (în cazul în care nu ți-a ieșit prea bine Depth of Field din focalizare atunci când ai pozat sau dacă vrei să accentuezi un anumit element din imagine).

Hai că am trăncănit mai mult decât planificasem. Iată cu ce fotografii de prin Liverpool mă mai laud:

https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_City_Tower
Aici am exagerat cu Structure-ul în mod asumat. 

Gara centralăhttps://en.wikipedia.org/wiki/West_Tower
La etajul 34. 

Acest tip de fotografie este foarte solicitant
(noapte, distanță, pozezi prin geam)
A 3-a cea mai înaltă clădire din Liverpool,
după West Tower și Radio City. Și una dintre cele mai mari catedrale din lume.
Știu că în poză pare o biserică banală, dar clădirea este uriașă.
https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_Cathedral


Când am făcut fotografia asta mi-am lăsat basca într-o strană și acolo am uitat-o.
10 minute mai târziu când am realizat ce s-a întâmplat nu am mai găsit-o. 
În drum spre Anfield Stadium, care se zărește la orizont. 

Iată calmul ireal al străzilor din zona Anfield.https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Liver_Building

https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Liver_Building


Am futut buha cu poza asta (este neclară), dar cum nu am făcut o dublură pentru siguranță am păstrat-o.
După cum spuneam aseară, din păcate sunt copii, nicidecum instumentele originale.
În pub-ul Cavern am văzut o chitară acustică Epiphone originală la care cânta Lennon.

The Imagine roomDacă nu v-am plictisit cu Liverpool vă aștept mâine pe Anfield Stadium.
Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele