Muviz #404

Încep să cred că Arnold apare în filme din ce în ce mai bune în ultima vreme. Fostul Mr. Olympia a îmbătrânit; acum nu mai joacă în filme "cu bătăi și împușcături", ci în chestii mai elaborate. L-am văzut în Aftermath și mi-a plăcut. Am avut în permanență senzația că aș cunoaște această poveste și m-am gândit că filmul e un remake, dar se pare că nu. Povestea este inspirată din acest caz, însă mai multe detalii sunt diferite în film față de cele din realitate. Mă miră nota mică de pe IMDb, eu îi acord 7. 
impawards.com

Gold este bazat la rându-i pe un true story și ne oferă încă o dată ocazia să-l admirăm pe Matthew McConaughey ca un mare actor ce este. Nota 7.

Forushande, adică The Salesman, a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin al anului. Nu prea înțeleg de ce, dar să zicem. Oricum, se vede de la o poștă că nu e film american, stilul estic-oriental descriptiv de filmmaking (cu acel accent pe detalii insignifiante care face o poveste de maxim 80-90 de minute să depășească 120) fiind prezent la tot pasul. Zici că-i film românesc. Hai să-i dăm un 7 și ăstuia.

Sincer să fiu nu prea am înțeles ce vrea Personal Shopper de la viața noastră. Nici horror nu e, nici dramă nu prea e. Este tras la Paris și o are pe Kristen Stewart în rolul principal, care joacă expresiv ca întotdeauna. Unde mai pui că apare și topless în vreo două scene, deși nu prea are cu ce. În rest mult texting pe un iPhone și o stafie ce se tot lasă așteptată. Nota 6.

Horror cu siguranță este The Great Wall însă: când vezi creaturile alea oribile îți vine să-ți bați copiii, asta în timp ce te întrebi cum de joacă unul ca Matt Damon într-un astfel de basm extrem de previzibil. Nota 5.

Aseară mi-am văzut vecinul din Crouch End, pe numele său James McAvoy, în oarecum disturbing-ul film Split. E bun de tot James, în următorii ani îl paște cu siguranță o statuetă. Filmul însă nu e pentru oricine, iar pe mine era să mă piardă spre final. Apare și Bruce Willis în film, doar pentru vreo 5 secunde, așa total sec. Nota 7 cu indulgență.

The Vessel mi-a lăsat impresia că e făcut de Malick. Am verificat repede apoi am scuipat în sân. Nu e făcut de el, dar stilul este oarecum similar. Nota 4.

Ca de obicei închei cu filmele la care n-am rezistat. Nobody Walks in L.A. comite două păcate capitale: fură tema de bază și, după ce că face asta, mai pune și doi actori fazi în rolurile principale, care nu au deloc chimie și care nici nu trezesc interesul privitorului. Filmul e răsuflat și simplist. nu merită. Iar Stratton este pur și simplu un film prost, atât de slab încât nu are rost să explici de ce. Îl simți imediat și tot ce poți să faci e să ștergi fișierul / arunci DVD-ul (really? cine cumpără filme în ziua de azi?) și să-i sfătuiești și pe alții să nu-și piardă vremea.

Weeekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele