Muviz #402

Hidden Figures a avut 3 nominalizări Oscar anul acesta. Deși subiectul este diferit (și aș spune chiar mai interesant), filmul aduce pe undeva cu The Help, unde mai pui că Octavia Spencer (care a luat Oscar pentru The Help) joacă și în Hidden Figures, ocazie cu care a primit încă o nominalizare. Taraji P. Henson este însă cea care se remarcă în acest film și poate că ea ar fi trebuit să atragă atenția Academiei. În roluri secundare îi puteți vedea pe Janelle Monáe și Mahershala Ali, pe care tocmai i-ați remarcat în controversatul Moonlight. Kevin Costner este extrem de plăcut întotdeauna. Nota 8. 

Brimstone este un western foarte grafic și interesant, care te captivează și te leagă de ecran deși ține vreo două ore jumate. În rolurile principale sunt Guy Pearce (excelent ca villain) și Dakota Fanning. Nota 7+.

Pe sora Dakotei, Elle, o consider mai activă și chiar mai talentată decât Dakota. O văd tot mai des prin filme, cel mai recent în acest 20th Century Women, nominalizat Oscar pentru scenariu, deși la mine a intrat mai greu și era să renunț. Filmul m-a prins până la urmă, în special datorită rolurilor făcute de Elle și Annette Bening. Nota 7.

impawards.com
The Founder ne spune povestea McDonald's și vă garantez că în timpul filmului veți avea de mai multe ori impulsul să dați o fugă la cel mai apropiat Mc să vă comandați un double cheese!  Eu chiar am făcut asta, dar a doua zi. Vă mărturisesc că abia acum am aflat că adevăratul geniu din spatele acestei uriașe afaceri a fost Ray Kroc (jucat foarte bine în film de Michael Keaton) și nicidecum cei doi frați McDonald care au pornit afacerea pentru ca apoi, din teama de a inova și de a se extinde, s-au irosit în mediocritate și într-un final au rămas doar cu restaurantul deschis inițial. Mi-a plăcut momentul în care lui Kroc i se spune "Boss, legat de franciza și de extinderea asta a ta, tu nu ești in the food business, ești in the real estate business! It's all about the land, fă ceva în legătura cu asta." Nota 7+ pentru film.

Ați văzut cumva Last Chance Harvey? Am descoperit întâmplător acest film din 2008, un fel de Before Sunset tras la Londra, cu doi triști (da, nu e un typo aici) care descoperă că sunt perfecți unul pentru celălalt, jucați ireproșabil de Dustin Hoffman și Emma Thompson. Very Londonish, lots of South Bank views. Nota 7.Mergem mai departe cu două comedioare. Office Christmas Party este setat în Chicago și pot spune că îmi era dor de această fascinantă metropolă. Filmul nu este nici prea amuzant și, desigur, deloc imprevizibil, iar petrecerea din film way over the top, ca în toate filmele americane. Iar acest lucru este obositor. Noroc cu Jason Bateman care salvează cât de cît situația, ca de obicei. Nota 6 cu indulgență.

N-am înțeles de ce un actor ca J.K. Simmons alege să joace într-o comedioară extrem de ușoară cum este acest All Nighter, dar în fine, se întâmplă mereu, la casele cele mai mari. Nu vă pierdeți vremea. Nota 5.

Încheiem cu un alt flatulent rateu din seria artsy-fartsy a filmelor extrem de plictisitoare despre nimic, pe care daca le facem cât mai încete și strecurăm ceva poezie (de tot rahatul) prin screenplay avem toate șansele să impresionăm hipsterii care te vor trimite imediat la plimbare dacă le spui că acest film e un căcat, printr-o replică superioară de genul "Acest film nu e pentru oricine, întoarce-te la filmele cu Van Damme!". Well, fuck right off and take this Paterson movie with you! Eu am rezistat doar 20 de minute în fața ecranului, apoi am prins o muscă și am schingiuit-o.

Weeekend fain!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)