Ce seriale mai urmărim #3

Băi, m-a lovit microbul cu serialele. M-am ținut departe de fenomen multă vreme, fără să mă încordez, dar acum urmăresc prea multe deodată. Așadar preluăm de aici și de aici și mergem mai departe cu umătoarele:

Ripper Street e setat în epoca Jack Spintecătorul, în același decor est-londonez, imediat după celebrele crime. Foarte mișto filmat și costumat, serialul îl are în rolul principal pe Matthew Macfayden, pe care tocmai îl urmărisem în Little Dorrit. Ripper Street m-a cucerit iremediabil de la primul episod, în care (apropo) este menționat și minunatul meu Crouch End. Am văzut doar primele două episoade și am multe altele de savurat în continuare; serialul a ajuns la sezonul al 5-lea acum în 2017.


Vera este tot un serial polițist, cu acțiunea în zilele noastre și localizată în nord-estul Angliei, acolo unde accentul scoțian este inevitabil. În fiecare episod (care ține o oră jumate), chief detective Vera are de rezolvat o crimă sau mai multe. Creeză dependență și poate fi urmărit a la long; serialul a ajuns la sezonul al 7-lea acum în 2017. Eu abia am văzut primele 3 episoade și știu că-l voi viziona până la capăt.

Revenim rapid la pasiunea mea pentru British period drama cu Guerrilla, care a început săptămâna aceasta pe Sky Atlantic. Aici se pare că vom avea numai un sezon și toate cele 6 episoade au fost deja lansate. Eu am văzut deja trei dar nu prea am fost dat pe spate. Acțiunea are loc în Londra anului 1971.

Într-adevăr, nu e musai să-mi placă toate serialele britanice, fie ele de epocă sau nu. De exemplu am încercat și Call the Midwife și am renunțat după numai 20 de minute. Iar în cazul Taboo am rezistat doar la două episoade. În orice caz, vă anunț că nu primesc alte recomandări, nu de alta dar mai am de făcut și alte chestii în viața asta.  Pe lângă serialele menționate mai sus încă urmăresc și mai am multe sezoane de văzut din Downton Abbey, Mr Selfridge și Peaky Blinders, iar luna viitoare apar noile sezoane House of Cards și, hell yes, Twin Peaks.

Suficient!

P.S. Spoiler: Mi l-au omorât pe Quinn în Homeland. Ce trist. Era personajul meu preferat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)