Situația din Scoția, explicată pe scurt

Nicola Sturgeon, premier al Scoției, o femeie cu balls pe care o admir, își dorește încă un referendum pentru independența Scoției față de UK. Păi n-au mai avut unul în 2014? Ba da

Și atunci 55% au votat împotriva dezmembrării, corect? Positive. 

Păi ce s-a schimbat între timp? Doar niște chestii minore cum ar fi referendumul ăla din iunie anul trecut când UK-ul a decis să iasă din UE.

Așa că Nicola vine și zice: "62% dintre scoțieni au votat Remain, dar voi, bulangiilor, ne scoateți din UE. Păi hai să mai facem un referendum pentru independența Scoției, pentru că situația s-a schimbat. Să vedem practic ce alege poporul scoțian acum: UE sau UK. E atât de simplu."

(eu zic, ca o paranteză, că în Scoția sunt cei mai inteligenți britanici - a fost țara cu cel mai mare procent pentru Remain)

Și mai spun că este total pertinentă logica Nicolei.

Dar pe Theresa May o doare în penisul ei de cocostârc de Scoția și croncănește superior de la Londra: "Guvernul scoțian se joacă de-a politica și nu-i pasă de popor". Zi să moară Churchill!

Eu vin iar și zic fock iu, misiz May, cât mai scotiș cu putință. Și fock toți britanicii ipocriți care au o problemă cu un nou referendum pentru independența Scoției. 

Adică e ok și democratic că voi ați votat să scoateți UK-ul dintr-o uniune (în cazul de față UE), dar nu e ok ca Scoția să voteze la o adică să iasă dintr-o altă uniune (în cazul de față UK)

Vreau să cred că istoria va reține personajele care au avut curajul să ia o poziție fermă pentru binele maselor, vezi cazul Nicola, și nu pe cele care conduc deliberat țara în haos doar pentru a respecta "un vot democratic", așa cum va face Theresa.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics