Situația din Scoția, explicată pe scurt

Nicola Sturgeon, premier al Scoției, o femeie cu balls pe care o admir, își dorește încă un referendum pentru independența Scoției față de UK. Păi n-au mai avut unul în 2014? Ba da

Și atunci 55% au votat împotriva dezmembrării, corect? Positive. 

Păi ce s-a schimbat între timp? Doar niște chestii minore cum ar fi referendumul ăla din iunie anul trecut când UK-ul a decis să iasă din UE.

Așa că Nicola vine și zice: "62% dintre scoțieni au votat Remain, dar voi, bulangiilor, ne scoateți din UE. Păi hai să mai facem un referendum pentru independența Scoției, pentru că situația s-a schimbat. Să vedem practic ce alege poporul scoțian acum: UE sau UK. E atât de simplu."

(eu zic, ca o paranteză, că în Scoția sunt cei mai inteligenți britanici - a fost țara cu cel mai mare procent pentru Remain)

Și mai spun că este total pertinentă logica Nicolei.

Dar pe Theresa May o doare în penisul ei de cocostârc de Scoția și croncănește superior de la Londra: "Guvernul scoțian se joacă de-a politica și nu-i pasă de popor". Zi să moară Churchill!

Eu vin iar și zic fock iu, misiz May, cât mai scotiș cu putință. Și fock toți britanicii ipocriți care au o problemă cu un nou referendum pentru independența Scoției. 

Adică e ok și democratic că voi ați votat să scoateți UK-ul dintr-o uniune (în cazul de față UE), dar nu e ok ca Scoția să voteze la o adică să iasă dintr-o altă uniune (în cazul de față UK)

Vreau să cred că istoria va reține personajele care au avut curajul să ia o poziție fermă pentru binele maselor, vezi cazul Nicola, și nu pe cele care conduc deliberat țara în haos doar pentru a respecta "un vot democratic", așa cum va face Theresa.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Viitorul protestelor legate de climate change este asigurat