Muviz #400

Neața. Să purcedem. Ați văzut Miss Sloane? Eu pe la jumate l-am oprit și m-am documentat dacă nu cumva e caz real, atât de autentic părea filmul. Dar ce să vezi, nu e. Jessica Chastain joacă formidabil și probabil că ar fi meritat să câștige Golden Globe-ul pentru care a fost nominalizată. Foarte bun filmul, deși obositor pe alocuri pentru că personajele vorbesc prea repede. Nota 8. 


În Christine chiar avem un caz real însă, anume dramatica poveste a unei jurnaliste americane care s-a împușcat în cap la televizor în direct. Cum adică dacă e pe YouTube faza? Normal că e, deși nefericitul suicid a avut loc în anii '70. Puteți vedea clipul aici, dar țineți cont că imaginile au un puternic impact emoțional (mamă, ce profi a sunat asta). Rebecca Hall e la înălțime ca de obicei și cu siguranță a văzut și ea sinuciderea pe YouTube. Acest Tracy Letts (pe care eu unul l-am descoperit în Homeland acum vreo două sezoane) mă convinge tot mai des în ultima vreme că e un actor de urmărit. Nota 7 pentru film.

Când aflu că Marion Cotillard și Vincent Cassel joacă împreună într-un film îl descarc pe loc, fără să mă uit la trailer, la synopsis și așa ma departe. Juste la fin du monde este un film intens, în care regizorul insistă până la epuizare pe feeling, close-ups și expresii faciale. Ar putea fi oricând și o piesă de teatru. Pe soundtrack avem neplăcuta surpriză să dăm peste Dragostea din tei, pe care Vincent Cassel o numește muzică de rahat. Mais oui, monsieur! Nota 7.

Sincer să fiu credeam că nu rezist la The Edge of Seventeen și am vrut să renunț după primele 5 minute. Cumva n-am făcut-o și am ajuns la concluzia că filmul nu e deloc rău. Hailee Steinfeld probabil că-și merită nominalizarea la Golden Globe. Bonus deloc de neglijat: în film joacă și Woody Harrelson. Nota 7.

Nu prea am înțeles ce vrea de fapt acest Man Down de la viața noastră, dar se pare că orice este legat de acest ciudățel Salată de Boeuf este de fapt, hm, mai mult sau mai puțin ciudat. Ideea filmului e cam furată din Fight Club. Revederea lui Kate Mara a fost plăcută totuși. Nota 6.

Trecem rapid la două filme cu Naomi Watts. 3 Generations (aka About Ray) este tras la New York și ne vorbește despre o fetiță care vrea să-și pună puțulică (și nu, nu ne referim la un strap-on). Vrea să-și schimbe sexul, pentru că simte ea că e un băiețel în corp de fetiță. Și pentru ca totul să fie complet fucked up în familia asta, bunica (minunata Susan Sarandon) e gay și locuiește cu partenera ei în casă cu fetița-băiețel (jucată excelent de Elle Fanning) și mama ei/lui (Naomi Watts). Ați înțeles ceva? Nota 6.

Naomi joacă și în thriller-ul Shut In, dar a făcut ea la viața ei filme de gen mai bune ca ăsta. Nota 5.

Încheiem cu documentarul Trumped, dacă sunteți curioși să aflați cum (și mai puțin de ce) a devenit acest clown președintele Americii. Filmul evită să facă orice fel de aprecieri și se axează exclusiv pe imagini cu caracter documentar din campanie. Nevă-bifo-sin futigi, cică. "This stuff is great, folks, I'm telling you". 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics