Muviz #397

Parcă niciodată n-am avut laptopul burdușit cu atâtea filme și seriale, unde mai pui că am și prea mult timp liber acum până încep următorul job. Azi vom vorbi despre:

Collateral Beauty este filmul care probabil îi va face să plângă și pe aceia dintre voi care nu au plâns la Lion. Da, lacrimogen peste măsură, dar bine făcut și bine jucat. Și chiar mi-era dor de un film tras în New York, că parcă toate s-au mutat la Londra acum. Distribuția este de kinogramă: Will Smith (bun de tot în ultimele scene), Edward Norton (oare unde dispăruse?), Kate Winslet, Helen Mirren, Keira Knightley (numa' englezoaice) și Naomie Harris (ce? born in London și dânsa?) pe care tocmai ați văzut-o în rolul secundar din Moonlight, care i-a adus o nominalizare Oscar. Pe coloana sonoră am avut surpriza să descopăr o super piesă de la Fink și, știți cum zic eu, la așa soundtrack așa film. Nota 8. 

Dvadtsat vosem panfilovtsev este un film cu acțiunea plasată în WW2, exact așa cum îmi place mie. Singura "problemă" este că filmul prezintă practic o singură luptă din 1941 și nu are niciun pic de character development. Totul este axat pe această luptă și implicit nu-l recomand fetelor, pentru că în afara scenelor de luptă (mișto construite, nu zic) altceva nu mai e. Nota 7+.

impawards.com
Rămânem în WW2 cu Alone in Berlin, care-i are în rolurile principale pe Brendan Gleeson și Emma Thompson. Ăsta în schimb este un film de război clasic, prin asta eu înțelegând faptul că recreează epoca și ne prezintă viața oamenilor care nu au plecat pe front. Cazul din film este real, găsiți aici detalii despre. Emma, Brendan și Daniel Brühl se prezintă foarte bine. Nu ratați filmul dacă sunteți fascinați de Al Doilea Război Mondial. Nota 8.

Pe Brendan Gleeson l-am văzut și în Live by Night, această încercare a lui Ben Affleck (regizor, scenarist și actor principal) de a crea un clasic cu gangsteri. Dacă ați fost fani La Piovra în copilărie veți avea surpriza să-l revedeți pe Remo Girone (aka Tano Cariddi). Deși Affleck se străduiește prea mult să fie un dandy, filmul lui este decent în ansamblu. Îi acord un 7.
American Pastoral nu începe promițător și era cât pe ce să renunț la el. Oricum, deja nu mai pot cu titlurile asta: American Beauty, American Pie, American Sniper, American Honey, American Gangster, American Hustle, American Psycho (deci da, chiar că e psycho toată treaba 8-}). Am rezistat până la final mai mult datorită distribuției, în care am remarcat-o cu plăcere și pe Molly Parker, crush-ul meu din House of Cards. Nota 6.

Amigos, între noi fie vorba, aș mai avea de o serie. Să o public mâine sau o lăsăm pe weekend-ul viitor?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics