Ce seriale mai urmărim #2

Într-o vreme nu mă uitam la seriale absolut deloc. Ani buni nu am urmărit nici măcar la unul. Apoi am dat peste Californication, care a fost bun la început, dar a devenit jenibil în ultimele sezoane. În ultimul timp însă am devenit un avid consumator de seriale, fiind totuși conștient de faptul că e foarte greu să urmărești mai mult de 4-5 în același timp. Una la mână nu ai timpul necesar, doi la mână chiar și dacă l-ai avea devine imposibil la un moment dat să reții numele personajelor și toate detaliile importante. Dar când îți intră microbul nu mai e de nimic de făcut. 

Și dacă tot am încercat atâtea seriale în ultima vreme, mi-am format inevitabil și o preferință: British period drama. Sunt fanul serialelor care prezintă Anglia de epocă. Păi când stai în pat și urmărești un astfel de serial și își arunci privirea pe geam la clădirea de peste drum, care are aceeași arhitectură ca aia pe care o vezi în film, ai deja senzația că joci și tu în serial. Și vă mai vând un pont: nici nu cred că trebuie să se streseze prea mult realizatorii când trag o scenă de epocă pe o stradă de pe aici. Totul e să scoată reclamele și cazul e rezolvat, pentru că în rest e cam la fel. 

Așadar, pe lângă serialele menționate acum două săptămâni, azi vom vorbi pe scurt despre:

Peaky Blinders. L-am descoperit ieri și am văzut pe nerăsuflate primele 3 episoade. Avem aici o familie de mafioți care făcea legea în Birmingham imediat după WW1. Visually stunning, jucat pe măsură. Cillian Murphy este senzațional în rolul principal și printre personaje îl regăsim și pe tânărul Winston Churchill, jucat însă fără doar și poate mai slab decât în The Crown. Voi urmări serialul până la capăt (anul ăsta va apărea sezonul 4). 

wallpapersboom.net

Încercasem să mă uit la Mr Selfridge și în 2015, dar atunci am renunțat pentru că nu-l găsisem integral pe net. Acum însă îl voi vedea pe tot (am ajuns la episodul 3). Este setat practic în aceeași perioadă cu Peaky Blinders și Downton Abbey, numai că acțiunea are loc pe Oxford Street și ne prezintă povestea unuia dintre cele mai luxoase magazine londoneze. În rolul principal îl avem pe Jeremy Piven și țin minte că într-o vreme puteai vedea un tablou cu el, în rolul lui Mr Selfridge, expus în vitrina magazinului. 

Am revăzut-o cu mare plăcere pe Claire Foy în serialul Little Dorrit, făcut după romanul lui Dickens. Claire joacă excelent, așa cum avea s-o facă și în The Crown 8 ani mai târziu. Păcat că serialul are doar 14 episoade scurte (eu le-am văzut deja pe primele 4). 

Pe Sky Atlantic a debutat recent un serial cu o distribuție apetisantă. El se numește Big Little Lies și ni le prezintă pe cucoanele Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley și Laura Dern în rolurile principale. Într-un rol secundar o puteți remarca pe Zoë Kravitz, fiica lui Lenny. Am văzut primele două episoade și mi-am descărcat încă două, dar nu sunt convins că acest serial mă va fideliza. E cam de fete. 

Am încercat Riverdale, exclusiv pentru această ființă, dar nici măcar ea, probabil cea mai hot actriță din istorie, nu m-a făcut să rezist până la finalul primului episod. Sorry, Mädchen!

Sai cosa? Mi-am descărcat primul sezon din La Piovra, anume celebrul serial Caracatița, care ne-a acaparat la începutul anilor '90. Sunt sigur că generația mea va fi întotdeauna nostalgică atunci când vine vorba de comisarul Cattani, iar soundtrack-ul compus de Ennio Morricone ne va bântui mereu. Așa cum mă bântuie și amintirea primei pizza făcută de mama (ulterior ajunsă expert în domeniu), pe care am devorat-o la un episod La Piovra. 

Dar la Billions vă uitați? Deși sunt un admirator al lui Paul Giamatti și Damian Lewis deopotrivă, după ce am văzut primul episod nu am fost tentant să-l descarc și pe al doilea. Părinții mei sunt fani însă. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics