The Londoner #157

Adică de prin metropola de pe Tamisa adunate, deși acum e mai important pentru voi ce se întâmplă în metropola de pe Dâmbovița:

  • Cică a nins în Londra luna trecută și toată lumea s-a agitat de zici că venea apocalipsa, cam așa cum se perpelește și vara când e caniculă. Dacă vedeai ce avertismente erau în presă, ce spaimă, ce tumult, ai fi zis că vom fi îngropați sub 3 metri de nămeți. Da' de unde? Am avut parte doar de o lapoviță inofensivă care n-a afectat nici măcar vulpile maidaneze. Cu toate astea se pare că pe Heathrow au fost anulate vreo 80 de zboruri și asta chiar înainte să cadă primul fulg! 
  • Tot din categoria "chestii care dau orașul peste cap" menționăm greva de la metrou de luna trecută, prin care am trecut totuși nesperat de bine. Din fericire a ținut doar o zi; ne cam luaserăm cu mâinile de cap pentru că se plănuia încă una săptămâna viitoare, de luni până miercuri. Și chiar ar fi devenit super deranjant. Rămân la părerea fermă că acești greviști ar trebui biciuiți în public. 
  • Undeva chiar lângă O2 Arena se ca construi un OZN care se va numi Peninsula Place, adică o clădire de sticlă care va încorpora atât de multe chestii încât nici nu prea știi unde să o încadrezi. Parcă "mall" sună prea comun în cazul ăsta.
  • Am aflat că încă o cunoștință de-a mea s-a mutat în UK și deja sunt atât de multe aici încât zici că vorbim despre un adevărat exod ante-Brexit. E drept că țin legătura cu foarte puține dintre aceste persoane, dar ideea e alta. Tendința e clară: în România nu mai e de stat.
  • Minunatul Crouch End este asaltat de hoții de telefoane, 16 furturi fiind raportate în săptămâna aceasta. Din păcate unul dintre ele a fost raportat chiar de către sora mea, care s-a trezit cu aifonul smuls din mână de un nenorocit care a trecut pe lângă ea cu un scuter. Și dus a fost, dar să sperăm că nu pentru multă vreme. 
  • Jurnalista mea preferată din UK este Sophy Ridge, care și-a cimentat această poziție în ultimele săptămâni de când a început să lucreze și la Sky, adică pe sticlă. O descoperisem în ziarul matinal de la metrou, unde are un editorial săptămânal, apoi am remarcat-o la Sky prezentând știrile, iar mai nou și-a lansat prima emisiune proprie. Primul ei invitat a fost Theresa May, prilej pentru charismatica, isteața și degajata Sophy să-i servească fără nicio ezitare această întrebare. Ups! 
  • Până una alta am primit o promovare total neașteptată, dar pentru că nu sunt foarte mulțumit nici după mărirea de salar aferentă în weekend-ul ăsta lucrez de acasă, adică fac un out of hours pentru niște pence în plus. Acum mă pregătesc să mă uit la derby-ul Chelsea - Arsenal (țin cu Chelsea sau, mai exact, sunt anti-Arsenal până când va pleca bunicuțul ăla răsuflat de acolo) și vă urez un weekend frumos. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona