Probabil că nu aș fi ieșit în stradă

Da, uite, am spus-o. Și nu pentru că nu cred în puterea protestului (non pașnic) sau în cauza în sine. Nicidecum. Dacă Dragnea, Iordache și Grindeanu ar fi biciuiți în public aș pune de popcorn. Iar dacă ar fi spânzurați nu aș avea nicio tresărire, ci poate că aș deschide și o bere. Deci nu, nu e vorba de asta. Și nici măcar nu e vreo bășină din asta arogantă de emigrant căruia nu-i mai pasă de România. Nu e vorba de nimic din toate astea. Pur și simplu nu m-aș fi dus în Piața Victoriei dacă încă locuiam în România și uite că nici aici în Londra nu m-am dus la proteste. 

yahoo.com
De ce? Din lene. Sau pentru faptul că nu e în natura mea să protestez pe stradă. Sau poate că nu vreau să fiu doar un gură-cască care dă la număr la protest, o simplă oaie din turmă care nu behăie. La proteste trebuie să te duci și să strigi, să spargi ceva, să agiți o pancartă, să faci parte din cor, din vocea străzii. Mie îmi sunt străine chestiile astea (și nu, nu sunt deloc ironic, ci pur și simplu nu-mi stau în fire).

Nu știu. Dar măcar eu îmi recunosc fără probleme aceste limitări, nu o ard nici protestatar și nici apologetic.


Da, ești un hater frustrat care scrie pe blog în loc să acționeze!

Așa, și?

Faptul că eu n-am sânge fierbinte de revoluționar însă nu mă face să nu-i apreciez pe cei care au fost în stradă. În seara asta, pentru prima dată, aplicația BBC a uitat de Trump, Brexit sau de cine știe ce atentat terorist produs aiurea prin lume și mi-a trimis un Breaking News din România. Unde mai pui că mai era și de bine. După exact 15 luni România a dat iarăși bine de la depărtare.

Vă felicit sincer pe toți (chiar și pe aceia care doar au mărșăluit în tăcere), dar nu uitați că situația e încă ambiguă. Iar războiul e lung și rece. 

Salutări călduroase de la Londra.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics