Muviz #392

E weekend-ul cu Oscarurile așa că astăzi vom vorbi numai despre filme nominalizate, mai ales că în ultimele zile au tot apărut variantele haș-de pe torente. 

Lion era să mă piardă la început, pentru că juma' de film e cu ăla micul și abia în a doua parte apar actorii consacrați. Știți voi. Introducerea mi s-a părut cam lungă. Puștiul joacă foarte bine însă și într-un final filmul livrează. Iar Dev Patel face în sfârșit un rol de om normal și nu unul de hiperventilat. Aud că mulți încep să orăcăie la final dar eu n-am avut nevoie de șervețele. 6 nominalizări de la Academie, nota 7+ de la mine.

Moonlight a fost peste așteptări și mi-a intrat la fix, deși nu sunt neapărat nici fanul filmelor cu gay și nici al filmelor cu negri. Dar ăsta e foarte bine făcut. Cum era aia? "Meastărpis & traiămf". Nici pe departe o capodoperă, dar mă mai gândesc la faza cu triumful. Singura chestie care m-a deranjat (eu fiind de regulă atent la detalii) a fost următoarea: adolescent fiind, personajul principal era slab și înalt ca o prăjină, iar odată devenit adult părea cam îndesat (probabil cu un cap mai mic decât adolescentu') și prezenta un pachet de mușchi. Au ales prost actorii, ce mai. În orice caz, avem 8 nominalizări de la Academie și nota 8 de la mine.

assignmentx.com
Continuăm tot cu un film cu dude, că doar anul ăsta Academia trebuie să se dea peste cap și să demonstreze că e imparțială din punct de vedere rasial (am mai vorbit aici pe temă). Fences este regizat de Denzel Washington și făcut după o piesă de teatru, motiv pentru care este într-adevăt cam static și mai și păcătuiește lungindu-se peste 2 ore. Personajele au momente în care vorbesc foarte repede și îți vine greu să urmărești ideile. Este foarte mișto filmat și jucat de nota 10, atât Denzel cât și minunata Viola Davis fac o treabă ireproșabilă. 4 nominalizări de la Academie, nota 8 de la mine.


Așteptam să văd Allied din vară și nu am fost dezamăgit. Ba am fost chiar plăcut surprins de faptul că acțiunea are loc chiar aici lângă noi în Hampstead și mai ales de întorsăturile poveștii. O nominalizare de la Academie, nota 7+ de la mine.

Nocturnal Animals e genul de film "love it or hate it". Spre surprinderea mea l-am digerat bine și plusez nominalizarea Academiei pentru rolul secundar făcut de acest tot mai interesant Michael Shannon cu nota 7.

Nu am înțeles care este scopul artistic al filmului Jackie. Toată acțiunea este axată pe asasinarea lui Kennedy și pe drama trăită de Jacqueline în acele zile. Natalie Portman joacă foarte bine, dar filmul m-a lăsat rece. Să nu mai spun că muzica este de-a dreptul oribilă (ca să citez un review de pe IMDb avem aici niște "absolutely abysmal minor chords pretending to be a movie musical score, more jarring than anything on screen"), dar cu toate astea coloana sonoră a primit o nominalizare Oscar! 3 în total de la Academie și nota 6 de la mine.

Încheiem cu dramedy-ul franțuzesc Elle, făcut de celebrul Paul Verhoeven (nu putem uita Basic Instinct, nu?). Isabelle Huppert face un rol foarte bun care-i aduce o nominalizare Oscar. Filmul chiar m-a amuzat pe alocuri și nu l-aș încadra deloc la categoria "thriller" așa cum apare pe IMDb. Nota 7.

Weekend fain și nu stați treji să vedeți Oscarurile că nu merită.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele