Nu mai putem trage un vânt fără să jignim negrii

Bă, deci nu mai pot cu ăștia. Și nu numai cu ei, dar nici cu albii plini de bășini legate de politically correctness, care se sesisează și se ofensează imediat pentru simplul fapt că te referi la cineva ca fiind negru, indiferent de context. Păi e negru, în plm! Dacă trăim într-un mediu în care populația albă e predominantă e foarte convenabil să te referi la cineva așa, pentru că-l delimitezi ușor. Nu înseamnă că ești rasist, lăbari ipocriți ce sunteți. Și eu aș fi numit "alb" imediat într-un cartier de negri!

Dar hai să vă prezint două exemple recente.

O tanti a povestit aseară o întâmplare pe un grup de discuții din Crouch End. Fusese agresată de un individ în plină stradă. Gagiul părea să aibă sticleți la mansardă și tot încerca să o îmbrățișeze și să-i taie calea. Tanti a ținut să-i mulțumească unui gentleman care a intervenit s-o scape de ăla. Foarte frumos. Alright, amigos, ce credeți? Un cuvânt buclucaș se pare că s-a strecurat în postarea ei. Menționase că agresorul era black. Atât și nimic mai mult, nicio trimitere rasistă de niciun fel. Pur și simplu îl descrisese ca fiind black. Ei bine, de aici s-a pornit nebunia.

În doar câteva minute au apărut diverse comentarii în care era ironizată și făcută rasistă pentru că-l numise pe ăla negru. Nimeni nu comenta întâmplarea în sine și nici nu empatiza cu nefericita ei experiență. Se pare că grija trebuia să ne fută pentru agresorul de culoare, care fusese discriminat, nicidecum pentru femeia agresată. Mi s-a urgat sângele la cap și am intervenit, dar pentru că discuția se încingea am bifat "turn off notifications" și mi-am văzut de treabă. Aș fi vrut să inserez aici un link la postarea respectivă sau măcar un print screen, dar văd că a fost ștearsă între timp (fie de către săraca femeie agresată, fie de către moderatori). Enough said.

Ca o paranteză, țineți minte cum toată planeta îi dădea cu "the first black American president" în urmă cu 8 ani și toată lumea era fericită și nu se revolta nimeni? Hm.

Ok, mai avem o dumă. Probabil că știți că tot internetul a luat-o razna pentru că Joseph Fiennes îl va juca pe Michael Jackson într-un filmuleț pentru TV. "Vai, cum? Au ales un actor alb în rolul lui Michael? Așa ceva? Rasism!" Trebuie să respirăm adânc și să le amintim acestor trepanați revoltați câteva elemente. E ușor, uite, o facem pe puncte.

1. Michael Jackson nu mai era negru de prin anii '80.

2. Michael Jackson a ales să nu mai fie negru. Chiar, chestia asta nu e rasistă? Un negru de al tău alege să nu mai fie negru! Păi mai rasist decât asta ce poate fi? :O)

3. Acțiunea filmului în care joacă Joseph Fiennes este plasată după 9/11. Este chiar primul lucru care îți apare acolo sus pe pagina IMDB a filmului. La acel moment Michael avea deja pielea mai albă ca un poponeț de bebeluș caucazian. Deci cum paștele mă-tii ai putea pune un actor negru în rolul ăsta? *-:)

Și stiți ce e ironic? 

Toate aceste căcaturi, toată această corectitudine politică ce ni se scurge deja pe nas, toate aerele astea de toleranță duc deja totul în extrema cealaltă. Exact aceste prostii în sine și nu culoarea pe care o are omul din fața ta te fac de fapt să ai porniri rasiste.

Băgați asta la cap.

And now brace yourselves: avem acest film cu negri, numit Moonlight, candidat la Oscars. Vă dați seama că dacă nu va câștiga cel puțin 3-4 statuete o vor da pe rasism, nu?


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)