Zi să mori tu că dacă nu votez n-am dreptul de a mă plânge!

Este greu de crezut că încă există diverși formatori de opinie din ăștia dilimandroși care propagă această inepție. Recent cică a spus-o un filosof. Băi, puleților, luați aminte! Deci o spune un filosof, atunci așa tre' să fie! Dar eu mă întreb: este oare nenea filosoful atât de candrit încât chiar crede ce spune sau este el oare doar un alt pion pus acolo să prostească masele? 

Eu am mai vorbit pe tema asta și am explicat de ce acest principiu este imbecil, dar hai să repetăm ideea pentru toți năucii care ajung întâmplător aici:

Un politican ales este OBLIGAT să servească atât cetățenii care l-au votat cât și restul populației, iar dacă nu face asta poate și trebuie să fie supus criticilor. Chiar dacă nu te-am votat, politicianule, asta nu înseamnă că tu nu trebuie să acționezi în interesul meu. Dacă nu faci asta eu am tot dreptul din lume să te înjur, pentru că tu ești plătit din banii întregului electorat pentru a-i sluji interesele.

Sper că acum au înțeles și aceia dintre voi mai puțin înzestrați din punct de vedere intelectual, inclusiv nenea filosoful, cum stă treaba asta. Hai că-i simplu, ain't rocket science. Așa că luați-vă în plm șablonul ăsta obosit cum că n-aș avea dreptul să mă plâng și îndesați-vi-l în cur.


Orice om cu o minimă decență morală și intelectuală nu merge la vot într-o țară ca România. Radu Alexandru le explică încă o dată naivilor care îndeamnă lumea să voteze că votul lor e o labă:


"E demonstrat că ăia care nu votează, dacă le pui un pistol la cap și îi forțezi să voteze, ar vota exact în aceleași procente ca și ăia care au votat. Rezultatul ar fi același. 
Dar prostul care crede în votul lui e convins că țara e plină de oameni care ar vota exact același lucru ca și ei, dar sunt scârbiți de politică și nu vor să voteze. Dar dacă îi convingi, câștigi! Vin de partea ta! 
Nu, fraiere. Oamenii care nu votează nu au aceleași opțiuni electorale ca tine. Sunt exact ca și restul."

Articolul integral aici. Îl recomand nehotărâților cu mare căldură.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona