Muviz #387

Hai să începem cu câteva filme realizate în baza unor povești adevărate, făcând încă o dată mențiunea (pentru aceia dintre voi mai pretențioși de fel) că rolul unui film artistic este să-ți ofere entertainment și eventual să te facă să te documentezi din alte surse în legătură cu respectivele evenimente, nicidecum acela de a reda cu maximă acuratețe adevărul istoric. Capito?

Uite, Snowden m-a trimis la Wikipedia într-adevăr. E destul de inedit când vezi un film care relatează niște evenimente petrecute cu doar 3 ani în urmă și cu atât mai mult cu cât tema dezbătută este de maximă actualitate: confidențialitatea discuțiilor private din social media și nu numai. Nota 7.

Deepwater Horizon pare a fi scurt și la obiect și aduce pe alocuri cu un film documentar. Soundtrack-ul e foarte bun, în rest nimic extraordinar. Nota 7.

heyuguys.com
Denial este setat în Londra și propune o dezbatere interesantă: a fost Holocaust-ul real? În rolul principal o avem pe Rachel Weisz, pe care tocmai am văzut-o și în The Light Between Oceans, alături de cuplul (din viața reală) Michael Fassbender - Alicia Vikander. Acest al doilea film e adaptat pentru ecran după un roman. Nota 7 pentru ambele filme.

Mergem mai departe cu două westerns cu Ethan Hawke. Probabil a folosit același costum pentru ambele filme și le-a filmat în același timp sau unul după altul. The Magnificient Seven este, desigur, un remake al celebrului original (pe care nu țin minte dacă l-am văzut), cu Denzel Washington în rolul principal. Nota 7 - se pare că nu am altă notă azi. Ah, ba da, am un 6 pentru al doilea western cu Ethan, anume In a Valley of Violence.

Un alt film inspirat din fapte reale este și Genius, cu londonezii Colin Firth și Jude Law teleportați la New York. Law are o misiune destul de solicitantă în a portretiza exuberantul scriitor Thomas Wolfe. Nota 7.

Don't Breathe e un thriller cotat foarte bine pe IMDb, dar eu nu îi dau mai mult de un 6.

Închei cu Pride & Prejudice, că tot îmi începusem de ceva vreme seria de filme care prezintă aristocrația britanică. Film bun, nu zic nu, dar seamănă prea mult cu Sense and Sensibility, făcut după romanul aceleiași Jane Austin. Nota 7.

Voi să aveți însă un Crăciun de nota 10! 🎅


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"