Tuesday, 22 November 2016

Vă place The Crown?

Eu am văzut primele trei episoade și sunt deja prins. Serialul a fost lansat pe Netflix de curând și prezintă povestea monarhiei britanice de la momentul înscăunării coanei mari Elizabeth II, aflată încă pe tron mai bine de 6 decenii mai târziu. Regina este jucată încântător de Claire Foy, în timp ce John Lithgow îl întruchipează magistral pe Winston Churchill. 

Faptul că acest serial m-a prins spune ceva, mai ales că, după cum probabil știți, consider monarhia o idioțenie. Dar un astfel de produs artistic te poate face să te documentezi pe o anumită temă și să înțelegi mai bine anumite lucruri. Întotdeauna am considerat că, pe lângă emoția care ți-o poate trezi, un film inspirat din fapte reale are rolul de a te face să aprofundezi acele evenimente. Filmul în sine nu trebuie să respecte la sânge adevărul istoric; cel mult el trebuie să te împingă pe tine, spectatorul, la o analiză mai profundă făcută pe baza unor surse veridice.

Cam asta spune și un nene psiholog intervievat recent de blogerii de la vodafone.co.uk despre fenomenul de binge-watching și despre cum The Crown l-a fidelizat instant deși nu era câtuși de puțin interesant de familia regală britanică.