Vă place The Crown?

Eu am văzut primele trei episoade și sunt deja prins. Serialul a fost lansat pe Netflix de curând și prezintă povestea monarhiei britanice de la momentul înscăunării coanei mari Elizabeth II, aflată încă pe tron mai bine de 6 decenii mai târziu. Regina este jucată încântător de Claire Foy, în timp ce John Lithgow îl întruchipează magistral pe Winston Churchill. 

Faptul că acest serial m-a prins spune ceva, mai ales că, după cum probabil știți, consider monarhia o idioțenie. Dar un astfel de produs artistic te poate face să te documentezi pe o anumită temă și să înțelegi mai bine anumite lucruri. Întotdeauna am considerat că, pe lângă emoția care ți-o poate trezi, un film inspirat din fapte reale are rolul de a te face să aprofundezi acele evenimente. Filmul în sine nu trebuie să respecte la sânge adevărul istoric; cel mult el trebuie să te împingă pe tine, spectatorul, la o analiză mai profundă făcută pe baza unor surse veridice.

Cam asta spune și un nene psiholog intervievat recent de blogerii de la vodafone.co.uk despre fenomenul de binge-watching și despre cum The Crown l-a fidelizat instant deși nu era câtuși de puțin interesant de familia regală britanică.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona