Muviz #384

După multă vreme vă pot prezenta o serie de filme cu adevărat faine. Prin urmare avem așa:

Anthropoid este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut anul ăsta, poate chiar cel mai cel. Înțeleg că este un remake al unui film din 1975, dar asta contează prea puțin. Acțiunea are loc la Praga în plin WW2. Imaginile sunt minunate, actorii joacă foarte bine (aplauze pentru Cillian Murphy), scenele de acțiune sunt foarte bine realizate, subiectul te ține cu sufletul la gură și din câte am citit scenariul prezintă acuratețe istorică. Și pentru ca totul să iasă aproape perfect, finalul filmului are o puternică încărcătură emoțională, fără a exagera și fără a face din asta un scop. Nota 9.


Tot din categoria filmelor despre război care în mod ciudat trec oarecum neobservate, cum e și Anthropoid, avem The Search. Războiul ceceno-rus de la sfârșitul secolului trecut ne este prezentat în toată cruzimea lui prin ochii unui băiețel jucat magistral de Abdul Khalim Mamutsiev. Filmul este underrated, cu siguranță ar fi trebuit promovat mai mult. Nu sunt de acord cu cei care spun că reprezintă o propagandă îndreptată rusnacilor. Doar la final ar fi trebuit să lucreze un pic, e cam previzibil și clișeistic. Nota 8. 

Recunosc că mi-era teamă că voi abandona repede Captain Fantastic, dar am fost plăcut surprins. Iată un film interesant, mai ales prin prisma felului în care un tată alege să-și crească odraslele. Viggo Mortensen e foarte bun ca de obicei. Nota 7+. 

Mr. Church ne arată că Eddie Murphy, pe care nu țin minte să-l mai fi văzut prin vreun film în ultimii 15 ani, n-a îmbătrânit deloc. Arată la fel și chiar joacă foarte bine în acest frumos film despre prietenie. Nota 7+. 

Imaginați-vă că sunteți la o cină cu prietenii și cu partenerii voștri și unul dintre ei are creața idee ca toată lumea să-și pună telefoanele pe masă și din acel moment orice apel, mesaj, notify etc. care intră să fie prezentat tuturor, fără ascunzișuri. V-ați băga la așa ceva? Uite așa lucrurile devin foarte interesante în filmul italian Perfetti sconosciuti, în ciuda exagerărilor inevitabile. Nota 7+.

Și pentru că de regulă la final acordăm premiul Zmeura de Aur unui film care m-a pierdut după primele scene, nefericitul câștigător de astăzi este Bleeding Heart cu fosta mea feblețe Jessica Biel. Te prinzi că e prost după doar 5 minute, prin urmare nu vă pierdeți vremea.

Weeekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics