O duminică în Cambridge

Dacă iei trenul din Londra de la stația King's Cross ajungi în Cambridge în doar 45 de minute. Faimosul oraș universitar se află la 80 km nord de capitală, a găzduit primul meci de fotbal din istorie și a oferit lumii, printre alții, pe Isaac Newton, Charles Darwin și Stephen Hawking. De fapt lista oamenilor de știință și cultură, a politicienilor și celebrităților de tot soiul care au studiat la University of Cambridge (una dintre primele 5 facultăți din lume) este atât de mare încât nu ai răbdare să o parcurgi nici măcar pe diagonală. Facultatea a fost înființată în 1209, adică în urmă cu 800 de ani, ca să moară de ciudă toți dușmanii tradiției și conservatorismului britanic. 

Mi-a plăcut orașul, cu aerul său liniștit și intelectual (cum altfel?), deși pe alocuri snob (noh, cum altfel?), cu ale sale castelașe și clădiri vechi (una dintre ele fiind cea care a inspirat arhitectura Casei Albe din Washington), cu puzderia de biciclete (numai în Amsterdam cred că am văzut mai multe), dar și cu autobuzele etajate care se strecurau nonșalant pe cele mai înguste străduțe (unele dintre ele atât de mici încât ai fi jurat că sunt pietonale). Lipsit de tentațiile unei metropole, Cambridge pare orașul perfect pentru a studia și a deveni creativ.

Momentul culminant al vizitei noastre a fost reprezentat de o plimbare cu barca prin campusul universitar, pe râulețul Cam. Și evident că am făcut o tonă de poze, doar nu vă așteptați la altceva.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics