Cine plătește consumația?

Azi dimineață citeam ziarul în drum spre muncă și am dat peste acest debate interesant. Se plătește nemțește sau achită integral bărbatul? S-ar părea că era acestui tip de galanterie a apus. Tind să aprob acest trend (în cazul în care chiar există unul), deși recunosc că sunt genul care achită nota întotdeauna, cel puțin la primele întâlniri. Însă am ajuns să reconsider serios această atitudine, din niște motive cât se poate de simple. 

  • Femeile vor egalitate, deci hai să le-o oferim. 
  • Bărbatul ar putea avea pretenția să primească în schimb romanță și/sau pussy, ceea ce ar fi o idioțenie.
  • Faptul că achiți nota de plată poate lăsa senzația că femeia ți-a făcut un favor că ți-a acceptat invitația (idioțenie nr.2 - checked).
  • Până la urmă, dacă te gândești un pic, nu poți găsi niciun rezon inteligent care să îndreptățească bărbatul să plătească integral. 

Cred că femeia ar trebui măcar să se ofere să-și achite partea și doar dacă masculul insistă (ceea ce, pe de altă parte, acesta nu ar trebui să facă) ar fi ok ca ea să accepte (sărăcuța de ea) să fie scoasă de pe bill. În cazul în care femeia nici măcar nu schițează un gest prin care ar da de înțeles că vrea să plătească înseamnă, de regulă, că e de modă veche sau doar o mică profitoare, situație în care respectiva feminină nu merită o a doua invitație.

Voi ce părere aveți?Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics