The Londoner #146

Adică de prin metropolă adunate:

    mirror.co.uk
  • Mare nebunie mare: tocmai s-a lansat metroul de noapte și ăștia sunt exaltați pe aici de zici că s-a întors Mesia. E drept, se estimează că acest upgrade va genera în următorii 15 ani venituri de vreo 30 mil. £ pe lună; afacerile din zona centrală vor înflori pentru că localnicii și turiștii nu vor mai fi presați să prindă ultimul tren pentru a ajunge acasă. Cine cunoaște Londra cât de cât știe că taxiurile sunt foarte scumpe și nu merită să apelezi la ele decât în cazuri extreme. Trenurile de noapte vor circula însă doar vinerea și sâmbăta și asta doar pe două linii (Victoria și Central) urmând ca alte trei linii (Jubilee, Piccadilly și Northern) să treacă și ele la programul nocturn până la sfârșitul anului. Dacă vă amintiți, anul trecut au fost două greve la metrou pentru că angajații se împotriveau trecerii la metroul de noapte (am scris despre ele aici și aici). De data asta nu a mai făcut nimeni grevă, în schimb angajații s-au pregătit pentru voma pe care o vor avea de curățat de prin vagoane pentru că, deh, mulți bețivani vor folosi trenurile noaptea. I puke you not, puteți citi despre asta aici
  • Continuăm cu un pont bun: Londra e de vizitat ACUM, pentru că lira e jos din motive de presupus Brexit.  Detalii aici
  • În urmă cu două săptămâni am fost în Brixton pentru că vroiam să ne distrăm la un roof party. Problema a fost că, neavând bilete achiziționate în avans, ar fi trebuit să așteptăm vreo oră la coadă așa că am spus pas. Străbătând acest fief al jamaicanilor londonezi, m-am convins încă o dată că North London is the shit. Am văzut cu această ocazie și Electric Avenue, despre care Eddy Grant cântă în celebrul său hit. Puțea rău de tot a pește pe acolo și comercianții tocmai își strângeau tarabele. Până la urmă am luat cina în Soho, nu înainte de a descoperi accidental un imens magazin de lux în Piccadilly, înființat în anul 1707. 
  • Nu știu cum e prin alte părți, dar aici 9 din 10 au aifon. Rar mai vezi câte un Samsung, și mai rar câte un Sony și cam atât. Nu țin să minte să fi văzut la cineva un Nexus ca al meu (care recent a supraviețuit cu bine unei băi în cafea la un Pret a Manger), în schimb unui coleg i-a plăcut atât de mult încât și-a luat și el.
  • Sunt încă oripilat de mizeria făcută de cei de la Sky News și nu-mi explic cum s-au putut coborî atât de jos. Până și ăia de la Antena 3 cred că au fost invidioși văzând manipularea asta. Eu sunt abonat Sky (îmi oferă serviciile de cablu TV) și le urmăresc zilnic știrile în feed și la TV, prin urmare mă gândeam să-i boicotez cumva, dar ce ar rezolva asta? Și oricum nu poți blama un întreg trust pentru măgăria unui grup de jurnaliști. 
  • Și apropo de chestii oripilante, văd tot mai mulți români prin Londra și din păcate chiar și prin Crouch End. Problema e că 3 din 4 nu sunt corporatiști care lucrează în The City, if you catch my drift, ci cocalari. 
  • La amicalul Liverpool - Barcelona din urmă cu două săptămâni de pe Wembley au asistat 89.845 de spectatori, adică a doua audiență din istoria arenei. Apetența oamenilor de pe aici pentru sport este senzațională, infrastructura și organizarea evenimentelor sunt de top, prin urmare Londra chiar merită să găzduiască mai multe evenimente sportive majore în următorii ani, printre care mondialele de atletism de la anul (ocazie cu care Usain Bolt se va retrage din activitate) și semifinalele + finala Euro 2020.

Nu, de Brexit n-am mai auzit nimic.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics