Prefer să nu mă dau în tiribombe. Iată de ce.

Ieri am fost la un festival de jazz din care n-am înțeles nimic, apoi am luat-o agale la o plimbare duminicală de vară pe minunatul South Bank. Eram cu sorella și cu un prieten și ne-am oprit la un moment dat la un hot dog și o bere la o terasă, undeva relativ aproape de London Eye dar și mai aproape de o altă tiribombă, care ridică în înaltul cerului niște scaune agățate de lanțuri și îi învârte acolo pe amatorii de senzații tari. Problema a fost că tiribomba s-a blocat, din fericire nu la înălțimea maximă, ci undeva în zona mediană. Și uite așa am asistat noi, cu bere și-un cârnat pe post de popcorn, la operațiunea de salvare a nefericiților captivi la înălțime. 

Vă pot spune că noi am stat vreo două ore acolo și în timpul ăsta abia reușiseră să dea jos o jumătate dintre cei prinși. Singura modalitate prin care se putea ajunge la ei consta în două platforme mobile (vezi pozele de mai jos pe care le-am tras la fața locului). Sper doar că operațiunea s-a încheiat cât mai repede și fără incidente. Și mai sper că nimeni nu s-a pișat/căcat pe el, în cazul ăsta nu doar la figurat dar mai ales la propriu.

Poate părea o joacă, dar o chestie de genul ăsta e mai degrabă traumatizantă. Am căutat pe net dacă a apărut vreo știre despre incident și, ghici ce, am dat peste un incident similar, petrecut în Londra în urmă cu un an. The fuck? Asta în condițiile în care accidental descoperisem și articolul ăsta pe Arhiblog. Unde mai punem că în UK a mai fost un incident destul de grav generat de un roller coaster în urmă cu doar o lună.

Desigur, poți spune că astea sunt incidente izolate și că probabilitatea să pățești ceva când te dai într-o tiribombă e infimă. Ok, dar de ce să te expui? Care e scopul? Doar o senzație de moment? O poți avea și altfel. Un cretin întreba ironic pe Arhiblog: "Da' cu avionul mergi? Ca au mai căzut si avioane...". Da, cretinule, dar avionul este necesar, pe când tiribomba nu. Numai un idiot nu sesisează această fundamentală diferență.

Între timp sorella mi-a trimis și link-ul cu știrea de ieri.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?