Înfășuratele din UK se plâng că-s discriminate

Să moară bibi dacă vă mint. Așa ceva? Își pun cearșafurile alea în cap în plm, dar vor să fie tratate în mod egal. Multe dintre ele put, fie a transpirație fie a parfum strident, fac notă discordantă prin aspect și prin alte aspecte, dar vor să fie tratate în mod egal. Pot reprezenta o bombă cu ceas (pun intended) pentru orice angajator (din motive vestimentare, nu te poți lua de ele pentru că le "discriminezi", au preferințe culinare diferite, pomenesc religia și pe Allah mult prea des etc.), dar se așteaptă ca acesta să le ofere aceleași șanse pe care le are și o femeie caucaziană. Ne-au sufocat cu prezența lor, sunt discriminate și tratate ca niște cârpe în cultura lor de rahat, dar vin aici și au pretenția să fie tratate echidistant de către occidentali.

Această tevatură a pornit de la un raport publicat de ceva grup parlamentar (Women and Equalities Committee), dar asta a dat deja apă la moară înfășuratelor și poate crea un curent periculos. Gândiți-vă numa' cum ar fi tratată o femeie albă în țările lor de căcat dacă ar apărea în anumite locuri în pantaloni scurți sau fără o basma pe cap. Dar înfășuratele au venit cu milioanele în UK și se miră că un angajator va prefera întotdeauna o femeie albă în locul uneia cu un cearșaf în cap. Toată planeta a putut vedea săptămâna asta voleibalistele egiptence la Rio. Când tu te prezinți atât de hilar și faci o notă atât de discordantă, cum pizda mă-tii să ai pretenția să fii privit la fel cum sunt văzuți ceilalți? E ca și cum m-aș costuma eu în clown și aș merge așa la un interviu, având pretenția să fiu luat în serios.


Se poate întâmpla aici ce se petrece și cu țiganii din România. Din teama de a nu-i discrimina am ajuns să-i lingem în cur și să-i promovăm în exces: filmăm telenovele cu țigani, ascultăm manele și îi invităm pe acești jegoși prin emisiuni. Există și aceste statistici care apar dintr-odată așa doar pentru a inflama spiritele. Cum s-a întâmplat în iarnă, când se agitau toți politicălcărectșii pentru că niciun actor de culoare nu a fost nominalizat la Oscar. Păi poate pur și simplu nu a fost niciunul suficient de bun anul ăsta, în paștele mă-tii! Că sunt doar 20 de nominalizări pe an, nu 500. Bașca faptul că diverși actori de culoare chiar au luat Oscarul în ultimii 15 ani. Așa și asta. S-a constatat că rata de unemployment e mult mai ridicată în rândul femeilor musulmane. Așa și? Păi ce știu să facă? Au toate prestanța și pregătirea necesară pentru a putea fi angajate? Poate mâine descoperim că bărbații cu pula mică primesc mai puține credite de la bănci decât ăia cu pula mare. Vom transforma această statistică random într-un subiect de presă și vom vorbi despre discriminarea celor cu puța mică?

Vreau să specific că am împlinit un an de când lucrez cu mai multe femei musulmane. Nu le-am întâlnit niciodată, dar prin natura meseriei vorbesc zilnic cu ele la telefon. Cu unele dintre ele chiar sunt relativ apropiat și interacționăm și în afara biroului. Sunt niște femei foarte plăcute și unele chiar frumoase foc. Le compătimesc pentru că trebuie să umble cu acele cârpe în cap, dar nu ating niciodată acest subiect pentru că nu are sens. Evident că nu le includ în mare gloată la care am făcut referire în acest articol, dar asta nu mă împiedică să consider că atâta vreme cât vii dintr-o cu totul altă cultură nu poți avea pretenția să fii tratat ca și băștinașii. Pur și simplu nu se poate. Sunt foarte puțini angajatori lipsiți de prejudecăți în sensul ăsta și ce să zic, foarte bine că au prejudecăți!

Pentru că tu, oricât te-ai screme și oricâte generații de imigranți ți-ar sta în cap, ești altfel și nu poți ascunde asta. Iar aceste diferențe nu pot fi pur și simplu ignorate.

E vina TA pentru că TU forțezi limita și TU creezi premisa discriminării, în loc să stai cuminte în banca ta, să apreciezi faptul că țara asta te-a adoptat din urmă cu trei generații, nu-ți cere viză și nici nu te dă afară. Asta e țara care te tratează mult mai bine decât țara ta mamă, în care ești privită ca o sclavă.

Așa că mai bine zi آپ کا شکریہ (adică merci) și taci.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele