Cum te piși scurt pe 600 de soldați înarmați până-n dinți

Chiar mă gândeam ieri, când pe toate canalele și în toate ziarele, în clasicul spirit al terorii în care trebuie să fim ținuți, am fost anunțați că o armată de Rambos va împânzi străzile Londrei pentru a ne păzi de bau bau, cum ar fi să apară un scelerat care să atace cumva undeva, pentru a arăta (fie și involuntar) cât de ineficientă este până la urmă o astfel de mobilizare.

bt.com
Și uite că s-a întâmplat chiar aseară în Russell Square, în fața hotelului la care am poposit în 2013, la acea vreme pentru a doua oară turist în Londra. Un mucea de 19 ani a atacat la întâmplare niște oameni la drumul mare. Poliția a ajuns acolo în 5 minute.

Sărăcuțul, cică are probleme mentale. No shit. Până la urmă tot e bine că n-a strigat "Allahu Akbar", deși fac pariu că IS va spune că e "soldatul" lor. Dacă ar fi strigat asta ar fi fost considerat terorist și discutam o lună despre acest subiect. Așa e doar un nebun oarecare și putem schimba canalul. Problema e ca sunt o groază de nebuni din ăștia pe străzile Londrei și nu prea știu cum pot fi depistați și opriți. 

Ce am învățat din acest incident? Armatele pe care le vedem trimise pe străzi nu sunt acolo să ne protejeze. nu ăsta e principalul lor scop. Realist vorbind nici nu pot face prea multe în fața unui atac random. Adevăratul scop al acestor mobilizări de forțe este de a ne controla prin frică.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"