Când te scalzi complet îmbrăcat te simți cu adevărat liber

Așa susține cea care a inventat burkini-ul, într-un editorial din The Guardian, scris în urma recentelor interdicții primite de înfășurate pe plajele Rivierei franceze. Pe bune, nu vă mint. Trebuie s-o credem pe cuvânt.

Ea cică a creat acest costum de scafandru dedicat femeilor musulmane pentru a le oferi libertate, nu pentru a le-o îngrădi. Pe bune, nu vă mint. Așa spune autoarea.

Și ne mai spune distinsa editorialistă că femeile musulmane aleg să se îmbrace așa, nu e vorba nicidecum de o restricție absolut primitivă și imbecilă impusă de religia musulmană. Pe bune, nu vă mint. Citiți articolul.

Mai mult decât atât, aflăm că prima dată când ea însăși, creatoarea, s-a scăldat într-o piscină îmbrăcată în burkini și toți cei de acolo s-au uitat cruciți la ea, s-a simțit absolutli biutiful și a mai simțit fridăm și impauărmănt. Fără mișto, chiar așa spune.

Iar la final ne bagă pe toți sub masă cu un detaliu pe cât de delicat pe atât de zdrobitor: autoarea ne mărturisește că pe sub burkini purta și bikini!461462
I just find in odd that in the West, where people always scream about freedom and a persons right to choose, that there is this movement on to force certain people to dress a certain way.
It goes against everything we say we stand for.
  • 848849
    Muslim girls and women are forced to dress certain ways by the men in their community. It is this that "goes against everything we stand for."

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics