Wednesday, 24 August 2016

Când te scalzi complet îmbrăcat te simți cu adevărat liber

Așa susține cea care a inventat burkini-ul, într-un editorial din The Guardian, scris în urma recentelor interdicții primite de înfășurate pe plajele Rivierei franceze. Pe bune, nu vă mint. Trebuie s-o credem pe cuvânt.

Ea cică a creat acest costum de scafandru dedicat femeilor musulmane pentru a le oferi libertate, nu pentru a le-o îngrădi. Pe bune, nu vă mint. Așa spune autoarea.

Și ne mai spune distinsa editorialistă că femeile musulmane aleg să se îmbrace așa, nu e vorba nicidecum de o restricție absolut primitivă și imbecilă impusă de religia musulmană. Pe bune, nu vă mint. Citiți articolul.

Mai mult decât atât, aflăm că prima dată când ea însăși, creatoarea, s-a scăldat într-o piscină îmbrăcată în burkini și toți cei de acolo s-au uitat cruciți la ea, s-a simțit absolutli biutiful și a mai simțit fridăm și impauărmănt. Fără mișto, chiar așa spune.

Iar la final ne bagă pe toți sub masă cu un detaliu pe cât de delicat pe atât de zdrobitor: autoarea ne mărturisește că pe sub burkini purta și bikini!461462
I just find in odd that in the West, where people always scream about freedom and a persons right to choose, that there is this movement on to force certain people to dress a certain way.
It goes against everything we say we stand for.
  • 848849
    Muslim girls and women are forced to dress certain ways by the men in their community. It is this that "goes against everything we stand for."