The Londoner #139

Adică de prin metropolă adunate:

  • A venit căldura peste Londra și toți se dau de ceasul morții, deși temperaturile n-au trecut de 32 °C. Adică e cald, dar nu caniculă. Și nici nu va ține mult din câte se pare, ceea ce e minunat. 
  • Momentul zilei în care am cei mai mulți englezi în jurul meu este dimineața în bus. E deja clar pentru mine că Muswell Hill și Crouch End sunt populate în special de băștinași din middle class, adică exact acel tip de oameni plăcuți în proximitatea cărora îmi place să mă găsesc. 
  • Din categoria "care ar fi fost șansele?", într-un magazin Tesco din Crouch End am das nas în nas cu un cuplu de foști amici din București pe care nu-i mai văzusem de mai bine de 10 ani. Aflasem că sunt și ei aici dar întâlnirea nu a fost planificată. 
Ieri în pauza de masă.
  • Mi-am luat bilet la Turneul Campionilor din noiembrie de la O2 Arena, care se află undeva în spatele acestor macarale din imaginea alăturată. Acest turneu este disputat de cei mai buni 8 jucători de tenis ai anului, deci oricum ai da-o vezi live câteva meciuri din crème de la crème. Eu mi-am luat bilet în prima zi, dar din următorul salar încerc să prind și o semifinală. 

  • Dacă vara trecută am avut moda beardstache, anul ăsta cică se poartă iar perciunii. 
  • Oricât i-aș admira pe educații și super politicoșii londonezi, trebuie să menționez că au și o bilă neagră în ceea ce privește conduita din mijloacele aglomerate de transport. Dai și aici destul de frecvent peste acea vită de navetist care nu-și dă rucsacul joc din spinare când se suie în bus sau în metrou și preferă să și-l frece de restul călătorilor. Am vorbit în urmă cu mai mulți ani despre acest specimen. 
  • Cuțitarii din oraș au luat-o razna de tot, sunt foarte multe crime și atacuri de gen. Ultima încăierare cu cuțite a avut loc chiar acum două zile în Hyde Park, chiar după ce primarul Khan declarase că vrea să aloce un buget de 400.000 £ combaterii fenomenului. Dar în ciuda acestor probleme și în ciuda votului Brexit, primarul a lansat campania #londonisopen despre care puteți citi aici. Nu e rea ideea: "Leading figures from the arts, business, sport and politics today joined Sadiq Khan to launch a global campaign to encourage visitors and investment to London in the wake of the Brexit vote". Până la urmă Londra este o oază în UK, așa și cum cartierul în care locuiesc este o oază a Londrei. Să nu uităm că votul pro Remain a fost în proporție de 60% în Londra, asta deși doar 1 din 8 locuitori ai metropolei este imigrant din UE. 
  • The Guardian duce o campanie anti Brexit absolut fățișă și implicit aș spune prea puțin deontologică. Poate au și ei partea lor de vină în generarea unei anumite angoase - psihologii ar fi raportat un număr record de pacienți care suferă de "Brexit anxiety". Până una alta eu zic să stăm calmi ănd cheri on, pentru că noul guvern nu se grăbește câtuși de puțin să activeze Articolul 50. Theresa May nu va apăsa pe trăgaci anul ăsta, ceea ce înseamnă că nu se va ieși din UE mai devreme de 2019. Îmi păstrez pronosticul, anume că o vor da la scăldat pe termen indefinit și într-un final, atunci când presiunea gloatei va scădea, o vor lăsa moartă cu Brexit-ul paștelui mă-sii. Sau al cailor. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"