Brexit Aftermath: Toate semnele indică o gafă de proporții biblice

Ok, now what? Dracu' știe. Doar incertitudinea e certă. Cei care au provocat acest dezastru habar nu au ce au de făcut acum, pentru că în mod evident nimeni nu se aștepta la acest rezultat al referendumului. Nimeni nu are sânge să activeze Articolul 50 și speranța mea este, după cum spune acest domn care m-a făcut să râd cu lacrimi, că o vor da la întors în ceea ce privește aplicarea rezultatului și în final se vor pișa pe el de referendum (încă o dată, ca să fie clar: nu există nicio obligație legală ca rezultatul acestui referendum pur consultativ să fie pus în practică). 

Cârnatul blond numit Boris Johnson s-a tras ieri pe cur în ceea ce privește cursa pentru fotoliul de premier. Normal, doar nu și-o asuma răspunderea gestionării căcatului de proporții cosmice în care ne-a băgat. Asta în cazul în care se mai îndoia careva că bufonul ăsta nu este decât un avorton al istoriei. Băieții de la UE n-au chef de joculețe așa că vor să scape cât mai repede de britanici, problema e că britanicii (fie ei politicieni sau oameni de rând) nu prea mai sunt siguri că vor asta. Au apărut deja primele manifestații anti Brexit. Principalele două puncte pe care a marjat campania Leave s-au dovedit deja a fi minciuni (recunoscute), iar un poll ale cărui rezultate au fost făcute publice azi arată printre altele că:

  • 13% dintre Leavers regretă mai mult sau mai puțin alegrea făcută
  • 5% dintre cei care au votat Leave ar vota acum Remain și doar 2% dintre cei care au votat Remain ar vota acum Leave
  • 45% ar vota acum pentru Remain și doar 37% pentru Leave

Michael Turner, Research Director at BMG Research, said:

“It is also clear from these results, that a large number of those who didn’t vote in the end, regret not doing so and are disproportionately in favour of the UK remaining in the EU.
 
All of these findings suggest that if a second EU referendum were held, Remain would win fairly comfortably, due mainly to switching Leavers and increased turnout among non-voting europhiles.”

Enough said. În rest toate bune și frumoase la Londra (mai puțin vremea) și viața se desfășoară în aceleași coordonate. Sunt liber până joi și sper să mă bucur de oraș atât de mult cât temperaturile îmi vor permite.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"