Brexit Aftermath #2

Se pare că vom începe un nou serial aici pe blog, pentru că țara arde iar bufonii care i-au dat foc continuă să se tragă pe cur, invocând motive dintre cele mai lamentabile. Oricum, e impropriu spus "Brexit aftermath", pentru că nu s-a produs niciun Brexit încă și eu unul sunt tot mai convins că nici nu se va produce, dar ați prins voi ideea. Ne referim la furtuna de rahat generată de referendum. Așadar ultimul update ne spune că:

  • O firmă de avocați susține că Articolul 50 nu poate fi activat fără un vot în Parlament în acest sens, idee cu care sunt total de acord pentru că nu poți lăsa o decizie capitală la latitudinea plebei. Ne-am duce dracului dacă ar fi așa. Mai mult decât atât, plebea a votat Leave fiind manipulată, principalele 3 puncte ale acestei campanii fiind minciuni dovedite (banii pentru NHS, reducerea migrației și accesul neîngrădit la piața unică europeană chiar și după Brexit). 
  • Deja nu mai pot cu postacii care îi tot dau cu democrația care a triumfat. Numai un redus mintal poate susține că atâta vreme cât ORICE decizie este luată de popor, fie el în majoritatea lui neinformat, dezinformat, manipulat sau nepregătit, democrația triumfă, alegerea plebei trebuie respectată și totul este așa cum trebuie să fie. Greșit. Profund greșit. De ce nu facem un referendum și pe o temă gen "Ați fi de acord să declarăm război tuturor țărilor din NATO?"? Ups. Poate că nu, adică democrație and shit, mda, plm, dar hai s-o lăsăm pe asta totuși. Cine știe ce-ar vota vadimii, retarzii și inculții din regat?
  • Regina nu se bagă și nu comentează decât inepții cu caracter mega general, cum e asta. Evident e doar o paiață și iar mi se demonstrează că monarhia nu e nimic altceva decât o labă fornăită. Oare o fi postat și pe Facebook celebrul poster?
  • Fostul premier Tony Blair susține că UK-ul nu trebuie să se grăbească în privința Brexit-ului. "UK should keep Brexit options open", spune el. Măcar a fost mai mult mai direct decât regina. 

Au apărut și primele glume legate de Brexit, unele fiind de fapt comentarii peste care am dat în social media, din categoria "nu e poantă dar e bună":

"So Boris Johnson pulls out... Just like his dad should have done 52 years ago!"

"Given a large number of Leave voters are clearly very gullible, can't we just tell them we've left but not actually do it?"

"So this is what Johnson and Farage actually meant by Leave!" (faptul că amândoi s-au dat la o parte).
"An Englishman, a Scotsman and an Irishman walk into a bar.
The Englishman wanted to go so they all had to leave."

independent.ie
Ai mei sunt la Londra pentru câteva zile și ieri, în timp ce-i cumpăram lui tata un abonament pentru bus și metrou, nenea vânzătorul ne-a întrebat direct:

"Hey guys, what do you think about this Brexit bullshit? You know, I couldn't even sleep that night!"

Neștiind dacă mănâncă rahat nu i-am dat apă la moară și am evitat debate-ul, dar până la urmă omul adevăr a grăit: the Brexit is a big bullshit.

Ce ziceți, se va ieși sau nu? Pariuri?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"