The Londoner #130

Adică de prin metropolă adunate:

  • Încep cu una care nu-i chiar adunată din metropolă, dar care se va petrece aici săptămâna viitoare. Sanda Nicola vine să transmită despre referendum și mi-a propus să ne filmeze (pe mine și pe sorella) pentru un reportaj despre românii din UK. Pe părinții noștri i-a luat deja în cadru la Ploiești, vor apărea și ei în acest reportaj. Nu știu când va fi difuzat materialul pe Digi24, dar o să vă anunț. Îl voi posta și aici dacă se va putea. 
  • Apropo de imigranții români din UK și de Brexit, avem și noi un român Sir. Un om tare de tot, pe numele lui George Iacobescu. Domnia sa a publicat un editorial ziele trecute în care explică de ce Marea Britanie trebuie să rămână în UE. 
  • Faptul că petrec mai bine de două ore pe zi commuting nu mai mi se pare o mare inginerie. M-am obișnuit. Distanțele încep să pară tot mai mici. 
  • Luna iunie a debutat cu mai multe zile oribile (frig, vânt, ploaie). Am revenit cu această ocazie la geacă de iarnă. Temperatura s-a reglat acum, dar ca de obicei nu ne așteptăm la o vară toridă, ceea ce e minunat. 
  • Până recent nu știam că există și aici expresia / superstiția "a bate în lemn". Englezii spun "touch wood". 
  • 17 poduri de pe Tamisa vor fi luminate noaptea în cadrul unui art project despre care puteți citi aici. Nu se știe încă data la care acest proiect va fi lansat. 
  • Prin Londra practic nu vezi bătrăni urâți așa cum vezi pe la tot pasul prin România. Mă refer la genul acela clasic de octogenari închistați și babe bisericoase cu batic. Bătrânii de pe aici au o altă prestanță, afișează un alt gen de outfit și o altă mină. Britanicii știu să îmbătrînească mai frumos și probabil că mulți dintre ei părăsesc metropola la o anumită vârstă. Inutil să mai spun că văd exclusiv tineri și oameni de vârstă mijlocie dimineața în mijloacele de transport, nicidecum 50% bătrâni fără somn și preocupări așa cum întâlneam în România
  • Schimbând un pic registrul, trebuie să mărturisesc că încep să cred că locuiesc într-o oază (numită Crouch End), unde calitatea umană este cu mult peste cea întâlnită prin alte zone ale Londrei (exceptându-le pe cele centrale și de business). Acum vreo trei săptămâni am ajuns undeva prin vest și era cam negru și mizerie. Concluzia mea este clară și deși ea va supăra mulți puritani care nu generalizează, trebuie să admitem faptul că the darker the skin, the darker the neighbourhood, zis așa ingliș ca să evităm cacofonia. 
  • În weekend-ul trecut aș fi putut s-o văd pe regină la parada organizată cu ocazia împlinirii a 90 de ani, dar decât să stau la înghesuială printre supuși în ploaie am preferat să stau în vârful patului și să văd meciurile de la Euro. Sorry, ma'am, maybe next year. 
  • Încheiem de unde am plecat, oferind și perspectiva altor țări membre UE despre posibilul exit al birtanicilor. Citând Euronews, "70 percent of Europeans believe that a British vote to leave the EU in next week’s referendum would be bad for the European Union". Vorba cântecului, ne vedem joi!Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"