Nole, The Undisputed

Ieri am urmărit prima finală de Grand Slam din 2014 încoace, asta pentru că până astă-iarnă nu am avut cablu TV aici la Londra. Apoi am ratat finala Australian Open din ianuarie din motive care-mi scapă. Însă nu puteam pierde momentul în care Nole și-a adjudecat acest career Grand Slam prin victoria de la Roland Garros, fiind numai al 8-lea jucător care realizează această performanță și primul din 1969 încoace care deține toate cele 4 trofee majore în același timp. Tata mă avertizează de mai multă vreme că va deveni cel mai mare din istorie.

wtop.com/
Că va fi așa sau nu urmează să vedem. Până la urmă putem analiza asta din perspectiva pur artistică și eminamente subiectivă a stilului de joc (și aici nu sunt sigur că ar exista foarte mulți care să-l plaseze peste Federer), dar și prin prisma trofeelor câștigate, iar pe latura asta într-adevăr, Nole are în mod cert posibilitatea să devină cel mai mare.

Știți ce-l face pe Nole atât de bun și în același timp simpatizat de mase? Lăsând la o parte talentul și pregătirea sportivă, desigur. Eu zic că putem vorbi despre charismă, dezinvoltură, umor și determinare. Oricând ai putea așeza fotografia lui Novak într-un dicționar, alături de aceste virtuți. Pentru că ele se propagă într-o formă sau alta și pe terenul de tenis. Sârbul este fără îndoială unul dintre cei mai mari atleți ai acestui secol și un adevărat role model. Apropo, urmăriți-l pe Facebook.

Se anunță o vară mai mult decât savuroasă din punct de vedere sportiv. Urmează Euro 2016 (abia aștept să văd meciurile Angliei prin barurile din Crouch End), Wimbledon-ul, Olimpiada de la Rio și apoi un nou sezon palpitant în Premier League. Pe Nole sper să-l urmăresc pe viu la toamnă la Turneul Campionilor pentru care este deja calificat (văd zilnic O2 Arena când merg la muncă și parcă e cazul să-i calc pragul), asta pentru că mai degrabă o scot pe regina Angliei la o cină romantică decât să am șansa achiziționării unui bilet la Wimbledon.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"