Monday, 6 June 2016

Nole, The Undisputed

Ieri am urmărit prima finală de Grand Slam din 2014 încoace, asta pentru că până astă-iarnă nu am avut cablu TV aici la Londra. Apoi am ratat finala Australian Open din ianuarie din motive care-mi scapă. Însă nu puteam pierde momentul în care Nole și-a adjudecat acest career Grand Slam prin victoria de la Roland Garros, fiind numai al 8-lea jucător care realizează această performanță și primul din 1969 încoace care deține toate cele 4 trofee majore în același timp. Tata mă avertizează de mai multă vreme că va deveni cel mai mare din istorie.

wtop.com/
Că va fi așa sau nu urmează să vedem. Până la urmă putem analiza asta din perspectiva pur artistică și eminamente subiectivă a stilului de joc (și aici nu sunt sigur că ar exista foarte mulți care să-l plaseze peste Federer), dar și prin prisma trofeelor câștigate, iar pe latura asta într-adevăr, Nole are în mod cert posibilitatea să devină cel mai mare.

Știți ce-l face pe Nole atât de bun și în același timp simpatizat de mase? Lăsând la o parte talentul și pregătirea sportivă, desigur. Eu zic că putem vorbi despre charismă, dezinvoltură, umor și determinare. Oricând ai putea așeza fotografia lui Novak într-un dicționar, alături de aceste virtuți. Pentru că ele se propagă într-o formă sau alta și pe terenul de tenis. Sârbul este fără îndoială unul dintre cei mai mari atleți ai acestui secol și un adevărat role model. Apropo, urmăriți-l pe Facebook.

Se anunță o vară mai mult decât savuroasă din punct de vedere sportiv. Urmează Euro 2016 (abia aștept să văd meciurile Angliei prin barurile din Crouch End), Wimbledon-ul, Olimpiada de la Rio și apoi un nou sezon palpitant în Premier League. Pe Nole sper să-l urmăresc pe viu la toamnă la Turneul Campionilor pentru care este deja calificat (văd zilnic O2 Arena când merg la muncă și parcă e cazul să-i calc pragul), asta pentru că mai degrabă o scot pe regina Angliei la o cină romantică decât să am șansa achiziționării unui bilet la Wimbledon.