La bordul ARM Cuauhtémoc

Eh, nu vă îngrijorați, nici eu nu auzisem până azi de vasul ăsta. Gândiți-vă ce mișto e să ieși din birou în pauza de masă și peste vreo 60 de secunde să dai de o navă de epocă ancorată în South Quay, Canary Wharf. Ba să mai și descoperi că te poți urca la bordul ei, așa pur și simplu. Am aflat că vasul a făcut de câteva ori înconjurul lumii și este folosit acum pentru a pregătiri viitori marinari. Așa că m-am bucurat de priveliști și de soare, printre discuțiile și bârfele corporatiste pe care le-am împărtășit cu un coleg grec.

Iar ca o paranteză, înainte de vă arăta câteva poze făcute cu telefonul, să cităm de pe Wiki câteva chestii interesante despre Canary Wharf:

"From 1802 to 1939, the area was one of the busiest docks in the world. After the 1960s, the port industry began to decline, leading to all the docks being closed by 1980. 
Canary Wharf itself takes its name from No. 32 berth of the West Wood Quay of the Import Dock. This was built in 1936 for Fruit Lines Ltd, a subsidiary of Fred Olsen Lines for the Mediterranean and Canary Islands fruit trade. At their request, the quay and warehouse were given the name Canary Wharf."

Pe românește așa, pentru că importau foarte mult din insulele Canare și bunurile respective ajungeau în Anglia pe mare, apoi pe Tamisa tocmai până aici în port, l-au numit Canary Wharf. Mai multe povești și imagini de epocă despre acest fascinant port devenit între timp unul dintre cele mai puternice centre financiare ale planetei găsiți aici.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"