Despre paradele gay și accesul la arme

Cînd spun "paradă gay" nu mă refer neapărat la marșul pederaștilor pe străzi, în pene, puf și culorile curcubeului, ci la tot ce ține de atitudinea ostentativă pe care comunitatea gay o afișează, la modul "eu sunt gay și trebuie să fac paradă cu asta, iar tu trebuie să mă accepți și să nu te arăți deranjat că eu îți flutur sexualitatea mea pe la nas".

De exemplu tocmai am avut parte de o paradă gay în pauza de masă. M-am dus să mănînc într-o cameră chill (loc public, adică disponibil tuturor colegilor), iar acolo erau doi colegi homo care vorbeau nonșalant despre sex, online dating, gay romancing și alte chestii gheianu. Se pare că apariția mea nu i-a afectat cu nimic și au continuat să discute aprins. Nu mă înțelegeți greșit: aș fi fost deranjat și dacă discuția ar fi fost purtată într-un registru hetero. Sunt chestii care trebuie ținute între două perechi de urechi. Chiar nu mă interesează să aud astfel de detalii, mai ales venite de la oameni cu care nu am nicio tangență.

Cam asta e problema cu acești gay. Parada și panarama pe care o fac. Faptul că nu o pot ține între patru pereți. Ei trebuie să facă parade, ei trebuie să lupte pentru drepturile lor și trebuie să iasă pe străzi pentru că alți gay au fost măcelăriți într-un alt colț al lumii. Homălăii care au umplut până la refuz acea stradă din Soho probabil că nu ieșit din casă după atentatele din Paris dau de la Brussels, dar acum o dau cu "este un atac asupra comunității gay". 

Sesizați ipocrizia? Ei vor să fie acceptați, tratați normal și incluși în majoritate, dar nu ratează niciun prilej pentru a se delimita în ceva aparte și pentru a se bate cu pumnul în piept pentru că fac parte din respectiva comunitate.


Legat de arme, se știe foarte bine că dacă le interzici răufăcătorii tot vor face rost de ele. Interzicându-le nu faci practic decât să îngrădești dreptul oamenilor de bună credință de a se apăra în fața unui criminal care, doh, criminal fiind nu va avea o problemă în a-și achiziționa arme pe nașpa. Dacă măcar unul dintre cei 50 de nefericiți executați în clubul gay din Orlando ar fi avut o armă poate că multe vieți ar fi fost salvate. 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"