Dă share la poza asta. A parcat pe locul handicapaților!

E așa o modă cu pozele astea de mă doare bila. Desigur, vrem să arătăm cât de mult ne pasă și cât de civilizați suntem, vrem să arătăm că facem parte din turma de good guys. Spiritul de turmă este inoculat în ADN-ul homo sapiens de multe mii de ani. Așa că pozele cu mașinile parcate pe locurile handicapaților devin imediat virale, cu ironiile aferente. Ele au menirea de a arăta cât de elevat ești tu și cum combați din taste fenomenul. Desigur, live nu ai fi în stare să-l combați și n-aveai nici măcar tupeu să-i zgârii mașina ăluia în lipsă, d-apăi să-i spui ceva în față. Dar pe net ești ca în Vocea Patriotului Național din piesele lui Caragiale, "ăsta combate, domnule, nu ți-am spus eu?".

Prin urmare vă propun un exercițiu:

De aici.
Priviți vă rog această poză. Printr-o fotoșopizare mentală, scoateți femeia cu handicap din cadru. Ce vă rămâne? Mie îmi arată ca mașina unui "țăran care a parcat la handicapați". Apropo, dar cum arată o mașină pentru handicapați din exterior? Tot ca una normală? Păi și când dai share și te dai elevat pe Facebook nu te întrebi dacă omul care a parcat acolo nu are cumva un handicap pe bune? Dar dacă ar avea încă două mâini și două picioare funcționale, dar un ochi lipsă? Asta nu l-ar face handicapat?

E simplu și instinctual să reacționezi la prima mână. Ăștia care se revoltă pe net și dau share la astfel de poze (de parcă, în plm, chiar ar schimba ceva și dacă ele sunt pe bune) sunt practic tot ăia care, atunci când aud că m-am născut pe 28 februaie, izbucnesc inept ca la o comandă "Ah, dacă te nășteai o zi mai târziu te-ai fi serbat din 4 în 4 ani!" Nicidecum, mic impulsiv ce ești. M-aș fi născut pe 1 martie. Era o șansă din patru să fie an bisect, nu-i așa?


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"