The Londoner #126

Adică de prin metropolă adunate:

    De regulă nu fotografiez mâncarea,
    dar de data asta am făcut o excepție.
  • Tocmai vin de la Hornsey Rise, aflat la nici 10 minute de Crouch End. Acolo merg să mă tund și unul dintre tabieturile mele de londonez constă în înfruptarea dintr-un copios British breakfast, la o cafenea relativ modestă aflată peste drum de frizerie. De fiecare dată când merg să mă tund bag și un mic dejun, care poate fi savurat fără probleme la orice oră din zi. Aici am dat peste preferatul meu și ironia face ca acest local să fie deținut de niște turci. Nu-i bai, mănânc British breakfast și în pauza de masă uneori, în Canary Wharf, în localul unor asiatici. E foarte simplu de făcut și toți imigranții care dețin cârciumi se adaptează. 

  • Apreciez modul total imparțial în care Evening Standard prezintă subiectul Brexit. Găsești în ziar editoriale și opinii atât pro cât și contra, detaliat argumentate, dar și articole absolut imparțiale. Nu-mi place însă că ziarul nu mai este la fel de imparțial în ceea ce-l privește pe noul primar, Sadiq Khan. Mai exact îl cam pupă-n cur. E drept, omul de abia s-a așezat la biroul care în mod cert are vedere la Tamisa și Tower Bridge, așa că nu prea ai de ce să-l critici. Dar implicit nici nu ai avea de ce să-l lingi în dos prea mult (simplul fapt că e musulman și că unii l-au ales primar nu e un motiv de preaslăvire, dacă nu cumva vorbim de discriminare pozitivă). Khan a introdus deja prima măsură ca primar: hopper-ul. Din septembrie vei putea face două călătorii cu bus-ul în interval de o oră, la prețul unei singure călători.
  • Apropo de primari și de Brexit, nu știu dacă avem aici vreo strategie sau pur și simplu democrație și libertate de opinie în toată regula, dar mi-a plăcut că tatăl fostului primar Boris Johnson și-a contrazis fiul într-un editorial. Boris e cu Brexit-ul, babacul e pentru rămânerea în UE. Ai fi zis că ar trebui să fie invers (sondajele arată că populația în vârstă e mult mai predispusă să voteze ieșirea), dar iată că nu. 
  • Principalele probleme ale londonezilor, puse pe tapet cu ocazia recentelor alegeri, sunt de departe housing-ul (și aici ne referim la prețuri și nu neapărat la nevoia de a construi noi case), transportul (yet again, prețul e problema) și poluarea. 
  • Luna viitoare se dă în folosință cel mai mare și mai tare tobogan din univers. Nu cred că dispun de nebunia necesară pentru a te da pe el. Drăcia va fi montată în Parcul Olimpic pe The Orbit, despre care v-am povestit anul trecut. Și dacă tot am ajuns aici în Stratford, să menționăm și faptul că West Ham deja a vândut peste 50.000 de abonamente pentru sezonul următor. Clubul a părăsit legendarul Boleyn Ground și va juca de la vară pe stadionul Olimpic. Actrița Keira Knightley se pare că este o mare fană a ciocănarilor, iată. Eu deja sunt un fan al fotbalului britanic cu tot ceea ce presupune el (dar momentan tot vulpile din Leicester îmi sunt cele mai dragi). 

Cam atât pentru azi, Londra arată frumos și liniștit. Ne auzim în curând. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"