Muviz #371

Hai că stă să înceapă finala Champions League de pe San Siro, dar pentru aceia dintre voi care nu sunt pasionați de acest eveniment și preferă să se uite la un film am câteva sugestii. 

Tocmai am văzut Race, un film despre legendarul atlet american Jesse Owens, transpus foarte fain în atmosfera acelei epoci. E primul film 100% serios în care îl văd pe Jason Sudeikis și pot spune că omul nu se prezintă deloc rău. Am citit un review care acuză realizatorii că filmul reprezintă o propagandă anti-nazistă. Nici vorbă. Eu zic că Race arată destul de imparțial și lipsit de patimă cum au stat lucrurile la Olimpiada din 1936 de la Berlin. Până la urmă nu poți relata acele vremuri fără să arăți lumii cât de odioși au fost naziștii. Sau cumva trebuie să ne ferim să spunem că au fost odioși? Nota 7+ pentru Race.

Triple 9 este un thriller care surprinde foarte plăcut și nu doar prin distribuție. Polițiști corupți și jafuri de bănci? Am mai avut temele astea, dar nu-i bai. Filmul e mișto. De altfel nu țin minte să fi văzut vreun film prost cu Woody Harrelson. Și nu-l țin minte nici pe Woody făcând vreun rol prost vreodată. Și aici este încântător ca întotdeauna. Până și Casey Affleck joacă mai bine decât o face de obicei. Nota 7+, deși finalul filmului e cam sec.

By the Sea este filmul cuplului Jolie - Pitt. Madama este scenaristă și regizoare, iar cei doi celebri însurăței dețin rolurile principale. Ei ne arată aici un cuplu rutinat, cu traume și probleme. O fi chiar povestea lor reală? Nu contează. Decorul este minunat și filmul a reușit să mă mențină interesat până la final, deși este lent și eu nu prea înghit genul ăsta de filme. Nota 7. P.S.: Angelina arată oribil.

La corrispondenza seamănă nepermis de mult cu P.S. I Love You, în rest își face treaba destul de bine încercând să ne prezinte o relație la distanță în epoca virtuală în care trăim. Jeremy Irons este întotdeauna plăcut la vedere (de altfel el apare și în Race), iar Olga Kurylenko și orașul Edinburgh de asemenea (trebuie să dau o fugă să-l revăd). Nota 7.

Închei cu Manhattan Night, un alt film de duzină făcut de Adrien Brody, aflat în mare nevoie de un film serios în care să "deliver the goods", nu de alta dar chiar le posedă. Păcat că are cu ce dar nu și cu cine. Nota 6.

Cine bate în seara asta, Real sau Atlético?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite