Mi-a ieșit pronosticul cu LCFC

Parodie la cald pe Instagram
Am zis că va fi egal atât pe Old Trafford cât și pe The Bridge și Leicester iese campioană în etapa asta? Am zis. M-am trezit urlând în fața televizorului când Hazard, care a dormitat în mare stil tot sezonul, a egalat pentru Chelsea după o superbă acțiune individuală, trimițând astfel titlul la Leicester. De multă vreme nu am mai fost atât de bucuros ca simplu admirator al unui fenomen sportiv. Parafrazînd un mare clasic în viață, să lăsăm vulpile să se pregătească pentru Liga Campionilor; le urez să treacă de faza grupelor și mai ales să-și conserve acest minunat spirit. 

În media britanică această performanță realizată de Leicester City FC este numită fără ezitare "the greatest upset in British sports history". Eu merg mai departe și spun că este cu siguranță cea mai mare surpriză petrecută în fotbalul de top în ultimii 30 de ani dacă nu și mai bine, un fenomen care depășește cu mult performanțele Danemarcei și Greciei, campioane europene absolut neașteptate în 1992 și 2004, asta pentru că Premier League este o competiție care se desfășoară pe parcursul a 38 de etape în care trebuie să demonstrezi constanță și valoare vreme de 10 luni. Nu poți câștiga acest campionat întâmplător sau pentru că te-a ajutat forma de moment. Leicester City FC, candidată la retrogradare la începutul sezonului, a dominat această competiție și din ianuarie încoace nu a mai avut practic rival.

Fenomenal. De poveste. Iar de la vară se anunță un nou sezon super interesant în Premier League. Gândiți-vă că Pep vine la City, Conte la Chelsea, Mourinho probabil la United, Bilić și Pochettino fac treabă foarte bună la West Ham și Spurs și Klopp ne va arăta ce poate în primul lui sezon integral la Liverpool, în timp ce maestrul Ranieri va fi the defending champion. Păcat că expiratul Wenger va mai sta încă un an la Arsenal, dar asta este o altă poveste.

Iată momentul în care jucătorii lui Leicester au devenit campioni:


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)