Muviz #367

revistamongolia.com
E musai să încep cu acest Relatos salvajes venit tocmai din Argentina, cel mai inedit film pe care l-am văzut în ultima vreme. Are de toate (comedie, dramă, violență, satiră și multe momente "what the fuck"), excelent combinate, prezentate și jucate. I-am acordat rating 9 pe IMDb, pentru că te lipește efectiv de ecran și oferă o adevărată lecție de filmmaking Hollywood-ului. A fost nominalizat Oscar pentru cel mai bun film străin al anului. 

Un film care chiar a câștigat acest Oscar (anul acesta) este Saul fia. Îl aveam de mult timp pe listă și am reușit să-l văd aseară, însă mă așteptam la altceva. Filmul e bun (și foarte dur), dar trecut prin filtrul personal a primit doar nota 7. 

La recomandarea unei prietene m-am uitat la Sin nombre, un film din 2009 foarte actual însă, dacă ne raportăm la criza refugiaților. Nu am reușit însă să empatizez cu personajele și tot la nota 7 m-am oprit. 

Un film de nota 7+ este însă Concussion, cu Will Smith făcând din nou un rol foarte bun. Revenind la capitolul recomandări, de data asta primite de la mama, trebuie să menționez Churchill's Secret (peste așteptări și foarte bine jucat, un film despre prietenia legată între Winston Churchill și o soră medicală care l-a îngrijit după un atac cerebral ținut departe de ochii lumii, ocazie cu care am revăzut-o și definitiv remarcat-o pe Romola Garai) și Tumbledown, un film pe care nu l-aș defini totuși ca fiind o comedie romantică. Pe Rebecca Hall doresc s-o văd într-un rol mai greu, pentru că poate. Nota 8 pentru Churchill's Secret și 7 pentru Tumbledown. 

Ville-Marie a fost un film cam fără noimă, care-mi lasă senzația că această pseudo-sexbomb care a fost odată Monica Bellucci îmbătrânește destul de urât, atât ca actriță cât și ca femeie.

Încheiem cu două westerns mai mult sau mai puțin clasice, pentru pasionații genului. Jane Got a Gun îi prezintă pe Natalie Portman și Joel Edgerton în rolurile principale și de fiecare dată când pomenesc filmul ăsta în cap începe să-mi sune melodia celor de la Aerosmith. În Forsaken i-am revăzut cu plăcere pe cei doi Sutherland, tată și fiu. Ambele filme conțin teme clasice, printre care și exasperanta "I-dont-wanna-do-this-job-at-first-but-then-I-will-change-my-mind-and-do-it". Știți cu siguranță la ce mă refer. Dar hai să fie nota 7 cu indulgență pentru ambele filme cu pistolari. 

Pac pac!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)