Cum am regăsit România după 15 luni

Duminica trecută am aterizat în țara mamă, pe care o părăsisem pe 31 decembrie 2014, în urmă cu 3 jobs, 2 crushes, 1 promotion, 280 blog posts & countless London experiences. Impactul revederii nu a fost foarte pronunțat, adică nici deprimant sau melancolic și nici exuberant (ok, fie, revederea Transilvaniei a fost melancolică). Am venit în România doar pentru a petrece timp cu familia și mă interesa prea puțin ce se mai petrece pe aceste meleaguri, începând cu sportul și terminând cu politica.

A photo posted by Bogdan Anghel (@b_anghel) onAm regăsit același circ în media, aceleași știri și personaje abracadabrante pe care le lăsasem în urmă, aceleași scandaluri inepte având ca temă non-subiecte, aceeași muzică de rahat la radio, aceiași gigi și turcești care nu ar mai fi avut ce să caute pe sticlă într-o țară civilizată. Iar pe gardul casei noastre de la Câmpina cineva scrisese mic și discret MUIE. Dar am dat și peste părți bune.

Mi-au plăcut pasajele pietonale curățele, pistele pentru bicicliști și trotuarele proaspăt amenajate, precum și spațiile verzi înflorite descoperite prin Câmpina, Ploiești, București și Brașov. Capitala arăta chiar neașteptat de bine, dar mai mulți prieteni m-au avertizat că este doar o impresie generată de vremea frumoasă. Poate și campania electorală este "de vină". După ce locuiești mai bine de un an la Londra Bucureștiul nu ți se mai pare atât de mare și pot spune același lucru și despre prețuri, pentru că apreciezi totul în lire. Am mers numai pe jos atât prin București cât și în Brașov, fără să iau metrou sau taxi. Nici maidanezi nu prea am mai văzut; nu au dispărut de tot, dar în mod evident numărul lor a scăzut semnificativ, spre surprinderea mea. Foarte bine. Și trenurile mi s-au părut mai curate și mai rapide.

Legat de Brașov, trebuie să mărturisesc că m-am convins încă o dată (deși nu mai era cazul) că Ardealul reprezintă cea mai faină zonă din România. Tare drăguț este orașul ăsta, îl plasez într-un top personal al celor mai frumoase orașe din România alături de Cluj și Sibiu. O să public mâine niște poze făcute prin Brașov.

Le cer scuze prietenilor care și-au manifestat dorința de a ne vedea fără ca eu să dau curs invitației. Această vacanță a reprezentat un mic tur de forță, pentru că a fost musai să fac două drumuri la Câmpina să-mi văd bunica și alte rude, unul la București la dentist, am făcut o excursie de o zi la Brașov, am mai avut de rezolvat probleme și prin Ploiești și uite așa au zburat zilele, în condițiile în care eu vroiam să lenevesc ca un porc și să mănânc ca la mama acasă, ceea ce am și făcut (draga de mama mi-a pregătit tot arsenalul de delicatese preferate), dar vreau doar să înțelegeți mi-au rămas foarte puțin timp și dispoziție pentru activități extracurriculare.

Una peste alta a fost o vacanță foarte frumoasă, în care am bifat tot ce era important. În seara asta mă întorc la Londra.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele