De văzut la pachet: Howards End & The Remains of the Day

Țineam de mult să văd filmele astea. Mi-au atras atenția în urmă cu peste 20 de ani, când se băteau la Oscars, dar am tot amânat momentul vizionării. E drept, de când locuiesc în UK am devenit chiar mai interesat și fără false impresii țin să subliniez că aceste filme pot fi greu de digerat pentru cineva "din afară"; chiar și eu m-am luptat un pic cu ele până am fost acaparat de subiect. În capul meu era o confuzie destul de mare, poate și pentru că aceste filme au mai multe chestii în comun.

  • Ambele au acțiunea plasată în Anglia de epocă. 
  • Sunt lansate în ani succesivi și ambele s-au bătut la Oscars (Remains, deși e mai bun, nu a luat nimic, Howards în schimb a cucerit trei statuete, una fiind acordată Emmei, care este încântătoare în ambele filme). 

Ca impresii personale aș menționa că The Remains of the Day prezintă una dintre cele mai frustrante love stories văzute vreodată pe ecran (îți vine să strigi "for fuck's sake, mate, tell her you love her already!" de mai multe ori pe parcursul filmului), iar Howards End are nevoie de vreo 45 de minute până să intre cu adevărat în subiect și suferă la capitolele regie și editare, multe scene fiind aranjate aiurea, iar finalul este cât se poate de sec. Dar asta nu înseamnă că nu-i un film bun. Câteva scene sunt filmate în Mayfair, chiar pe strada cu farmacia la care lucram acum un an pe vremea asta.

Țin să retrag tot ce am mai spus de-a lungul timpului despre Helena Bonham Carter; între timp am ajuns s-o apreciez destul de mult. Cred că rămăsesem cu imaginea ei din Fight Club, aici era buba probabil. 

Am dorit să vă recomand aceste două filme într-un articol separat, pentru că merită, mai ales dacă sunteți pasionați de aristocrația britanică, prezentată aici în toată splendoarea.

Ne auzim mâine cu o serie de filme din epoca noastră. <):)

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele