Am trecut pe Nexus 5X

Acum vreo 3 săpămâni nu aveam nicio intenție să renunț la Galaxy S4 Mini, dar ideile mi-au încolțit când mufa de alimentare a cedat subit; devenise foarte greu să conectez cablul și la cea mai mică adiere de vânt acesta sărea din loc, întrerupând încărcarea. Inițial mă gândeam să-mi iau tot Samsung, dar un bun prieten m-a convertit subit, la modul "de ce nu îți iei ceva Stock Android?". Nu știam ce-i aia și în timp ce mă documentam am dat peste Nexus.

După ce am citit câteva reviews eram hotărât să îmi iau 6P-ul. Așa că m-am dus la magazin să-l pipăi și m-am răzgândit, din simplul motiv că este mult prea mare. Mai exact este un phablet. Dar 5X-ul, lansat în septembrie, se prezenta minunat, deși este măricel la rândul lui (5.2 inches). Atunci când fac o achiziție știu ce vreau și aleg destul de repede produsul care mă coafează cel mai bine. Și uite așa mi-am făcut cadou acest telefon, iar 10 zile mai târziu vă prezint aici impresiile mele. Începem cu părțile bune:

 • Display-ul este absolut apetisant, carcasa este de plastic și implicit telefonul este foarte ușor (fraza aia "lasă impresia de telefon ieftin din cauza plasticului", pe care o întâlniți prin reviews, e o prostie). Strict din punct de vedere financiar vorbind, da, telefonul chiar este mai ieftin decât un Samsung sau iPhone.
 • Se mișcă rapid (aici am simțit clar diferența față de Samsung). 
 • Bateria este de senzație (după prima încărcare m-a ținut vreo 3 zile și în general nu se descarcă mai devreme de 48 de ore, în condițiile în care mă dau pe net și fac și poze cu el). 
 • Telefonul se deblochează prin amprentă digitală și găsesc chestia asta foarte practică. E ca un fel de "reach the G spot, but on the back of your phone" - odată ce l-ai găsit nu-l mai ratezi niciodată. 
 • Mi-a importat toate aplicațiile din Samsung, așa că l-am cosmetizat foarte repede și nu a fost nevoie să-mi descarc iar toate acele drăcii.  
 • Poți jongla foarte ușor între aplicații, pentru că nu trebuie să o închizi pe una ca s-o deschizi pe alta, ci le vezi pe toate ca pe niște ferestre (posibil ca mai multe telefoane să aibă această facilitate, dar Samsung-ul meu nu o avea și trebuia să opresc până și muzica dacă vroiam să-mi verific o notificare). 
 • Card-ul SIM are o ușiță în lateral și nu mai este nevoie să-ți demontezi telefonul pentru a-l scoate. Aici este și o bubă însă: ușița aia pare a fi foarte rigidă (am deschis-o lejer din prima, dar acum pare imposibil de deschis; în fine, teoretic nici nu mai am nevoie să o deschid vreodată).

Iată și părțile nasoale:

 • Nu poți crea foldere în pagina de aplicații, așa că le vezi pe toate la grămadă și implicit pierzi mai mult timp căutând una anume. În Samsung le aveam așezate pe categorii, all nice and tidy. 
 • Telefonul nu prezintă icon notifications, adică nu îți arată niciodată cu roșu în colțul din dreapta sus al iconiței câte notificări ai în respectiva aplicație. Toate notificările îți apar în bara de sus. Avem și un led, însă eu l-am dezactivat, pentru că folosesc LEDBlinker-ul. Există de asemenea aplicații pentru icon notifications, dar nu am de gând să le testez. 
 • Nexus-ul nu are mufă USB clasică, așa că nu-l poți încărca de la laptop și nici nu poți face transfer de fișiere prin cablu. Pentru transfer wireless am instalat însă Zapya și pot spune că aplicația își face treaba cu succes. Împăratul palid deja se odihnește la mine în telefon. O altă bubă ar fi reprezentată de mufele prea rigide, atât cea de alimentare cât și cea de căști. 
 • Închei cu datele mobile, mai exact consumul lor halucinant (pentru mine). Acest telefon mănâncă net de rupe. Cu Samsung-ul consumam în jur de 250 - 300 Mb / lună, iar ăsta mi-a mâncat peste 60 de Mb în numai 40 de minute, timp în care am pus o poză pe Facebook și mi-am verificat niște notificări. The fuck? Abonamentul Vodafone pe care sunt acum îmi oferă 1 Gb / lună (așa am optat eu, crezând că va fi arhisuficient), dar probabil va trebui să fac un upgrade. 

Una peste alta, Nexus-ul 5X făcut de LG sub tutela Google este un telefon foarte sexy și dacă aveți de gând să vi-l luați citiți și acest articol.
Gagiul din clipul de mai jos are mâini mari, pentru că telefonul pare mai mic decât este în realitate. Și încă o chestie: carcasa albă îl face să pară mai gros, deși el este chiar slim. Eu am optat pentru negru.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?