Românul este jegos întotdeauna și oriunde

De ce generalizez ca un mojic îngust la minte? Pentru că am motive. Pentru că sunt de peste 15 luni în UK și nu m-a furat și nu m-a insultat nimeni în propria casă până acum. Cine s-a întâmplat să fie primul? Un român, evident. Un pulete venit aici "la muncă" și la furat.

Apartamentul nostru este un șantier zilele astea pentru că proprietarul s-a decis în sfârșit să ne schimbe ferestrele. Și probabil știți că aici ferestrele sunt mari cât un perete. Imaginați-vă balamucul aferent. Cine a venit să lucreze? O echipă de românași. Și ce am descoperit noi luni seara când ne-am întors acasă? Bani lipsă, pereți zgâriați și murdari și sertare cotrobăite. Și cine lipsea ieri la lucru? Exact românul care furase. 

Așa că hai să nu ne mai ofuscăm atât ca niște genii neînțelese când toată Europa ne consideră ultimii oameni, ceea ce și suntem. Hai să nu mai aruncăm gunoaie prin autobuz. Hai să nu mai protestăm când suntem prezentați în media britanică precum ultimii salahori, ceea ce în mare parte chiar suntem. Hai să băgăm capul la cutie, să ne facem mici și să devenim mai umili. Hai să încercăm să demonstrăm numai individual, atunci când emigrăm sau doar ne plimbăm prin alte țări, că există și români în regulă, diferiți de marea masă a acestei nații care reprezintă o gloată de needucați. Și hai să le spunem străinilor, fără rușine și ipocrizie, că românii sunt într-adevăr niște jegoși.

Eu asta fac deseori. Tu de ce te-ai identifica prin penalul salahor care ne-a furat chiar aici în Londra ca un fantomatic ecou al unei nații ce nu se va face bine niciodată?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?