Muviz #362

Carol a reprezentat o surpriză plăcută, jocul actoricesc făcut de Cate Blanchett și Rooney Mara fiind impecabil (aș spune chiar imperial în cazul lui Cate), New York-ul de epocă foarte fain recreat și una peste alta povestea de amor dintre cele două protagoniste a fost una în care chiar și cei straight se pot regăsi. Filmul are 6 nominalizări Oscar și eu zic că le merită, deși nu cred că va concretiza niciuna dacă e să ne luăm după premiile Golden Globes și BAFTA. Nota 8.

Rămânem în New York-ul dintr-o altă eră și mărturisesc că mi-a plăcut destul de mult Brooklyn. Avem aici o poveste cu care orice emigrant poate empatiza. Filmul are 3 nominalizări Oscar pe deplin meritate, una dintre ele fiind pentru rolul făcut de Saoirse Ronan. Aplauze pentru asta, deși recunosc că mi-o imaginam pe Carey Mulligan în acest rol. Cred că i s-ar fi potrivit perfect, dar asta nu afectează cu nimic meritele lui Saoirse. Nota 8.

N-am realizat când au trecut două ore în timp ce urmăream Creed, deși desfășurarea evenimentelor este 100% previzibilă. Once a Rocky fan, always a Rocky fan. Stallone a făcut treabă foarte bună aici și ca scenarist (deși nu a lucrat singur la scenariu), dar și ca actor. Și uite așa s-a ales cu o nominalizare Oscar. Ca și precedentul film din seria Rocky, acesta încearcă să nu forțeze limitele și să nu devină prea tras de păr. De apreciat. Nota 8.

În schimb Room mi s-a părut o fâsâială totală de un plictis crunt, un film supraestimat la greu (4 nominalizări Oscar, 8.3 rating pe IMDb - eu îi dau 5 ca să mai compensăm, și cronici mega extaziate de genul "Masterpiece! Mindblowing! Best film I've seen in years!". Căcat. Nu vă faceți iluzii, filmul este banal.

Mississippi Grind este un road trip movie despre prietenie, cu doi cartofori. Ambii actori principali (dandy-ul Ryan Reynolds și etern neîngrijitul Ben Mendelsohn) îmi plac tot mai mult în ultima vreme. Nota 7.

El desconocido ne demonstrează încă o dată că europenii fac filme cel puțin la fel de bune ca americanii, dacă nu chiar mai bune, fie că vorbim de comedii, drame sau, iată, thrillers. Foarte alert este acest film, te ține în tensiune non-stop. Nota 7.

În Loin des hommes l-am revăzut pe Viggo Mortensen și asta e întotdeauna e o plăcere, deși filmul ăsta nu poate lua mai mult de nota 6. Alții văd că au fost mai darnici în aprecieri.

Iar în The Program l-am revăzut pe Ben Foster, de data asta în rolul celebrului ciclist Lance Armstrong. Filmul este axat pe faza cu dopingul, desigur. Hai să fie nota 7.

La Macbeth nu am putut să mă uit mai mult de 10 minute. Am renunțat chiar înainte să apară Marion Cotillard pe ecran, deci vă dați seama cum stă treaba. Sunt țăran, știu. Nu diger Room și nici Macbeth, dar mă delectez cu Rocky.

Nu cred că voi comenta Oscarurile (festivitatea are loc duminică noaptea) pentru că am vorbit deja despre filmele nominalizate și nu mă aștept la cine știe ce surprize sau chestii notabile. Peste ani vom reține doar faptul că Di Caprio a luat, în sfârșit, primul său Oscar.

Weeekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?