Cât timp petreci în social media?

Am găsit articolul ăsta scris de Zoso, plus că văd zilnic zeci de oameni robotizați, absorbiți de telefoane, care nu mai acordă atenție lumii înconjurătoare, așa că m-am gândit să vă întreb și pe voi cât de obsedați ați devenit în privința asta. Nu mă voi căca pe mine, sunt un avid consumator al realității și comunicării virtuale și consider că numai un hipiot imbecil ar renunța de tot la ele, însă una peste alta cred că mă situez la un nivel destul de sănătos în comparație cu majoritatea umanoizilor.

De ce spun asta? Pentru că mai bine de 10 ore pe parcursul unei zile sunt deconectat total. La niciunul dintre joburile pe care le-am avut până acum în Londra nu a fost permisă navigarea pe net, fie că vorbim de muncă de birou, de restaurante sau farmacii. Faza e că și dacă ți s-ar permite nu prea ai avea timp s-o faci. Pe telefon nu-mi las netul pornit când sunt la muncă (și de multe ori nici chiar când sunt în oraș la distracție) pentru că pur și simplu nu are rost. Mi-ar consuma timp, atenție și baterie absolut degeaba. Îmi activez netul pe telefon doar în pauza de masă (uneori nici măcar atunci) și când plec de la muncă, doar pentru a-mi verifica notificările. În bus prefer să ascult muzică și să mă uit pe geam, nu să stau cu nasul în ecranul ăla nenorocit. 

Și mai fac ceva: întotdeauna îmi mențin maximum 60 de amigos în lista Facebook, iar paginile care mă obosesc sau devin irelevante primesc rapid unfollow. Astfel beneficiez de un news feed curat, aerisit și relevant. Și nu-mi încarc telefonul cu o groază de aplicații nefolositoare. Sunt foarte picky în privința lor.

Ia încearcă și tu abordarea asta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele