The Londoner #111

Adică de prin metropolă adunate:

  • Încep cu Haringey Council, ăsta de care aparțin, deși practic locuiesc cu un picior în Islington. Consiliul a aprobat planul pentru construirea noului stadion al echipei Tottenham. Băieți inteligenți, n-am ce spune. Au fost însă un pic neatenți când mi-au tot trimis benefits deși eu îi tot anunțam că nu e cazul și acum pun recuperatorii pe mine, pentru că au de luat vreo 900 £ înapoi. Până una alta eu aplic tactica lui Moromete. Păi de unde să-i dau înapoi dacă n-am?
  • Revenim în Haringey, mai exact în minunatul Crouch End, pe care îl străbăteam eu așa voios într-una dintre ultimele seri ale lui 2015 până când am dat peste o minunăție de cinematograf / restaurant, apărut așa ca în jocurile vechi de pe calculator când apăsai tasta SPACE și ți se mai deschidea un perete. "Când naiba l-au amenajat?!" M-a cucerit pe loc. Crouch End Picturehouse se numește, se află la doar 50 de m de ArtHouse și îi va face concurență serioasă.
  • Sunt încă impresionat de respectul care există în traficul de pe străzile Londrei. Șoferii își fac locul unul altuia, așteaptă răbdători și claxonează rarisim. Nu știu dacă am auzit 5 claxoane de când locuiesc aici. Și gândiți-vă că toate astea se petrec într-o metropolă cu peste 8.000.000 de locuitori, care are un street grid vechi și îngust. 
  • Deși suntem în ianuarie, mulți londonezi sunt în continuare total nepăsători și umblă despuiați, ba în tricou, ba într-un sacouaș, ba în sandale cu degele pe afară sau în cracii goi. Ovarele rezistă. Not a fuck is given.
  • La capitobilul "bile-mai-negre-ca-într-o-țară-din-lumea-a-3-a-să-zicem-România" punctez ferestrele care nu ne-au fost schimbate nici până acum, după mai bine de un an (pentru că se tot coiește proprieterul cu niște aprobări de la consiliu), televizorul LG pe care ăștia de la Sky nu sunt în stare să ni-l livreze (pentru că nu ne găsesc acasă?!) și câinii tot mai numeroși care sunt admiși în pubs cu ai lor imbecili stăpâni (pentru că patronii bodegilor sunt chiar și mai imbecili).
  • Două dintre frumoasele mele colege (chiar frumoase foc sunt, I pee you not) s-au mutat subit la Londra pentru că așa au vrut mușchii lor. Cum să nu le admiri? Una dintre ele este din Peru, a locuit la Barcelona 6 ani și a venit la Londra în vară ca turist. S-a decis să rămână și nu s-a mai întors în Catalunia decât să-și ia lucrurile. O altă colegă este chiar din Spania și s-a mutat aici pe 1 ianuarie, adică acum o săptămână, fără să cunoască practic pe nimeni. Are Londra în sânge, e pasionată de fotografie și se prezintă ca o adevărată lady, Audrey Hepburn style. Cred că zilele astea o invit în oraș să facem niște poze pe South Bank și să-i arăt cum se vede Londra de la Tate Modern Café.

Apropo de fotografii, vă las undeva deasupra Londrei, în compania acestui domn.
Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?