Muviz #360

glamour.com
O să încep cu Suffragette, filmul despre mișcarea feministă de la începutul secolului trecut, începută la Londra. Orașul de epocă arată minunat ca și acum, iar Carey Mulligan face un rol foarte bun. E o actriță top class. Până și Helena Bonham Carter, londoneză din Golders Green, mi-a plăcut în filmul ăsta; de regulă nu o înghițeam mai deloc. Meryl Streep apare doar într-o scenă, probabil avea nevoie de bani pentru coafor. Nota 7.

Apropo de coafor, cred că din același motiv apare și Monica Bellucci în Spectre, doar în vreo două scene fără nicio legătură cu pomul de iarnă. Sau poate vroiau să-i mențină lui Bond imaginea de macho care fute doar femei mișto, fie ele trecute și de a doua tinerețe. În rest aceeași Mărie (sau Monică) și aceeași pălărie (sau papion). Multe scene sunt trase rău de păr și nemuritorul James nu-și strică nici măcar freza sau dungile de la costum în cele mai crâncene lupte. Doar cu mașini de super fiță și locații extravagante de pe glob nu poți să faci un film bun. Nota 6. 

Regression se vrea un fel de horror însă pe bune că nu i-am înțeles plot-ul. E cam un film despre nimic și nu, nu e Seinfeld. Culturi sataniste și oameni posedați care în final nu sunt culturi sataniste și nici oameni posedați. Ni s-a părut. Ah, ok. Singura chestie cât de cât mișto a fost reprezentată de pseudo-cuplul Ethan Hawke - Emma Watson. Nota 6 cu indulgență. 

Mi-a plăcut în schimb A Perfect Day, un film cu o distribuție actractivă, având acțiunea plasată în ultimele zile ale cruntului război bosniac din anii '90. Avem aici umor bun, peste media cu care suntem obișnuiți. Nota 7. 

Solace este un thriller în care inimitabilul Sir Anthony Hopkins joacă un rol de investigator - clarvăzător. Colin Farrell e killer-ul și apare doar la final. Cred că Sir Anthony nu mai avea bani de țigări, că de coafor nu-i trebuie. Filmul ăsta nu e de el totuși, deși te menține în priză până la final. Nota 6. 

Încheiem seria de astăzi cu Boulevard, unul dintre cele mai triste filme pe care le-am văzut în ultimii ani. Deranjant de trist, atât povestea în sine cât și figura lui Robin Williams, aflat probabil la ultimul său rol. Depresia i se citea pe figură de pe continentul vecin. 

Dar noi trebuie să ne înveselim. Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"