Muviz #359

Neața. Întâi vă spun ce-am mai văzut apoi vorbim despre Oscars.

Black Mass este un thriller clasic cu gangsteri, având o distribuție excelentă în frunte cu Johnny Depp aflat probabil la cel mai bun rol în care l-am văzut. Nota 7+.

45 Years este un film britanic care ne prezintă un cuplu ce se pregătește pentru aniversarea a 45 de ani de căsnicie, numai că ea (Charlotte Rampling, nominalizată Oscar pentru rol) descoperă un amănunt din tinerețea lui care o dă peste cap. Nota 7+ de asemenea.

Extinction este un thiller post-apocaliptic cu zombies. Planeta a înghețat, au mai rămas doar câțiva umanoizi în viață și de vreo 9 ani trăiesc confortabil în niște case dotate cu toate cele, au ce să mănânce ba chiar au și o groază de muniție pentru a împușca zombies. Plauzibil, nu? În fine, eu sunt ăla haios, căutând autenticitate într-un sefeloid de acest gen. Dar totuși, lăsați-o dracului, bă. Nota 6.

Learning to Drive este tras la New York și inițial am crezut că aduce cu Cairo Time, dar singura legătură dintre cele două filme rămâne Patricia Clarkson. Nota 6.

Am văzut Blended la TV, lucru extrem de rar pentru mine. Dacă din punct de vedere al povestioarei romantice este extrem de previzibil de la început, filmul compensează cât de cât prin niște dume amuzante a la Naked Gun. Nota 6.


Actorii momentului, cum s-ar spune, via trfonline.com
Revenind la nominalizările Oscar anunțate joi, putem spune că oferta de anul ăsta e cam slabă. De altfel nici cea de anul trecut nu a fost memorabilă. The Revenant, despre care am vorbit recent, s-a ales cu 12 nominalizări. Sunt mari șanse să triumfe la categoriile "Cel mai bun film al anului" și "Cel mai bun actor". De altfel este clar că DiCaprio va primi statueta de data asta, după ce deja a luat Globul de Aur. Iată un punct de vedere pertinent expus în Evening Standard legat de iminenta încoronare a lui DiCaprio (dați scroll un pic mai jos în articol). Bridge of Spies a primit 6 nominalizări și consider că le merită, v-am spus recent că e un film mișto.

Închei cu alte considerații punctuale:

  • Matt Damon nu merita nominalizat pentru rolul din The Martian. Tom Hardy ar fi trebuit să-i ia locul pentru Legend. În orice caz, Tom tocmai a primit prima lui nominalizare Oscar pentru rolul secundar din deja faimosul The Revenant. Doar mie mi se pare că acest mascul degajă în acest moment cea mai impresionantă cantitate de testosteron dintre toți cei pe care-i vedem pe ecran?
  • Apropo, slavă domnului că Bradley Cooper nu a mai fost nominalizat și anul ăsta. Bradley, ești frumușel nevoie mare, dar ai deja prea multe nominalizări Oscar și astea nu se dau pe frumusețe.
  • Mad Max: Fury Road este nominalizat la cel mai bun film al anului și are în total 10 (zece) nominalizări. Eu zic să ne luăm popcornul și să plecăm dracului acasă. Ceva este fundamental greșit în treaba asta.
  • Există o adevărată discuție acum pe tema celor 20 de actori nominalizați, toți albi. Cică ar fi discriminare. Ce, mă? Auzi, dar nu cumva sunt toți straight? Că poate și poponauții se simt discriminați. Gizăz Craist.

Știu că tentația e mare, dar aveți răbdare ca aceste filme să apară pe net la o calitate foarte bună sau mergeți la cinema. Nu vă bateți joc de voi înșivă uitându-vă la versiuni cam sau screener. Din păcate mulți prieteni de-ai mei fac greșeala asta. Și da, tot nu înțeleg de ce 99% dintre filmele cu nominalizări au premiera exact acum. Se prinde careva? Ai senzația că Oscar-urile și Globurile se dau doar pentru cele mai bune filme lansate în decembrie și ianuarie, nu pentru cele apărute pe întreg parcursul anului.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?