Muviz #357

Probabil că ați auzit: toată lumea îl vede pe DiCaprio mare favorit la Oscar după ultima lui ispravă din The Revenant. Omul are deja 5 nominalizări, niciuna concretizată până acum. Pe cât de curios eram să văd acest film, pe atât de sceptic, doar este opera lui Alejandro Iñárritu, al cărui Birdman (încoronat cu 4 statuete anul trecut) nici măcar nu mi-am propus să-l văd. Nici The Revenant nu este pentru toată lumea (și nu afirm asta pe un ton superior, mă refer doar la gusturi), însă mie mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam.

Te prinzi foarte repede care sunt punctele forte ale acestui film: cinematografia (imaginile, detaliile, mișcările și unghiurile camerei sunt de senzație), prestația într-adevăr remarcabilă a lui DiCaprio și rolul secundar făcut de Tom Hardy (pentru a doua oară în echipă cu Leo după Inception). Băieții vor savura duelul dintre cei doi în punctul culminant al filmului. Aș adăuga la plusuri și coloana sonoră. Povestea este destul de simplă și la un moment dat previzibilă. Multe scene sunt disturbing și nu vor fi gustate de toată lumea. Aveți grijă ce mâncați înainte să mergeți la film. 

Ca o concluzie putem spune că avem aici un film cu două teme majore (survival & revenge), care merită văzut pentru felul în care este realizat și pentru rolul lui DiCaprio, care nu prea vorbește în film, se prezintă extrem de autentic (a trecut prin furcile caudine la filmări, de altfel el este un actor care dă 100% pentru fiecare rol) și te face să empatizezi total cu personajul său, din punctul meu de vedere una dintre condițiile primordiale ale unui rol bine făcut. Cu toate astea nu sunt convins că merită un Oscar pentru acest rol.

I-am acordat nota 8 lui The Revenant pe IMDb. Apropo, Wiki says "a revenant is a visible ghost or animated corpse that was believed to return from the grave to terrorize the living. The word "revenant" is derived from the Latin word, reveniens, "returning" (see also the related French verb "revenir", meaning "to come back")."

Un alt film foarte bun este și Bridge of Spies, cu Tom Hanks. Caz real, spionaj, Berlinul post WW2, Războiul Rece și altele din zona asta. Filmat și jucat mișto. Nota 8. 

Vă dați seama ce mult m-am regăsit în Burnt? Păi este axat pe atmosfera din bucătăria unui restaurant londonez. Am lucrat și eu în vreo două dintre ele și pot confirma că bucătarul scelerat (jucat aici de Bradley Cooper, as macho as he gets) este într-adevăr șef peste toată cârciuma, având deseori ultimul cuvânt chiar și în fața patronului sau managerului. Filmul este însă forțat pe alocuri și aduce (în mod inevitabil) cu Chef. Îi acord nota 7. 

Bølgen (adică The Wave) este un film norvegian destul de captivant, despre un tsunami care lovește un fiord. Nota 7. 

În The Intern o puteți vedea pe Anne Hathaway în rolul lui Meryl Streep din The Devil Wears Prada, iar pe De Niro în rolul lui Anne din același film. More or less, o să vedeți voi. Oricum, am fost surprins destul de plăcut, filmul este decent, spre deosebire de porcăriile în care apare De Niro în ultima vreme. Și mai puțin previzibil decât aș fi crezut. Nota 7.

Rămânem în New York cu Sleeping with Other People, o comedie cu mult sex și cu un final pe care îl ghicești după primele 5 minute, desigur. Nota 6. 

Închei cu A Walk in the Woods, filmul care ne dă de știre că Robert Redford și Nick Nolte (mai ales) trebuie să se pensioneze. Este un film despre nimic, făcut să dea la număr. Nolte s-a buhăit rău de tot și a ajuns să joace numai roluri de bețiv, pentru că în mod evident asta este și în realitate. Nota 4.

Vă recomand un site fain de unde puteți lua filme la calitate foarte bună. Și prezentarea este impecabilă de asemenea.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?