Feisbuchistul care nu-ți dă niciodată like

Astăzi ne vom referi la o specie aparte de internaut, anume utilizatorul Facebook activ care nu apasă niciodată butonul like la postările tale și în cele mai multe cazuri nici nu-ți comentează vreodată, asta deși remarci că nu este străin de această (până la urmă relativ idioată, să recunoaștem) formă de apreciere virtuală când vine vorba de ce postează anumiți prieteni comuni sau de diverse alte căcaturi de pe site-ul de socializare.

Cu alte cuvinte, acest tip de feisbuchist este ca în bancul ăla cu the difference between a whore and a bitch. Anume a whore sleeps with everyone at a party, while a bitch sleeps with everyone at a party but you. Cu siguranță aveți cel puțin un astfel de virtual bitch în lista de prieteni. Și pe bună dreptate vă întrebați dacă respectivul nu are cumva ceva împotriva voastră. Păi normal că are, altfel de ce credeți că face pe neinteresatul și prea puțin impresionabilul când vine vorba de persoana ta, în timp ce lăicuiește voios tot felul de porcării? Este la fel ca în viața reală, în mare parte rămân valabile aceleași principii. 

Cele mai probabile motive pentru care specimenul feisbuchist menționat nu ți-ar da like nici dacă primești premiul Nobel pentru pace și postezi o fotografie de la eveniment ar fi în mare astea de mai jos:

  • Te privește de sus și consideră orice formă de apreciere la adresa ta ca fiind o scădere a rangului, o laudă smulsă cu forcepsul sau poate chiar o înjosire. El nu joacă în aceeași ligă cu tine, te-ai prins.
  • El dă like doar la chestii witty, ultra-mega-interesante, cu umor fin sau legate de literatura și arta modernă, mă înțelegi? Așa că a aprecia o postare banală de a ta e sub demnitatea lui.
  • Crede că vei interpreta atenția virtuală la modul "te plac", "vreau să te fut" sau "vreau să ne cuplăm" și nu vrea să lase loc la astfel de interpretări, mai ales dacă știe că tu te-ai deda la ghidușii și abia aștepți o centrare la cap.
  • Este invidios sau gelos pe tine, în general vorbind. Sau pur și simplu nu te suportă. 
  • Este literalmente atât de fad încât nu poate / nu știe / nu vrea să dea like. 

Cu toate astea, atunci când dai click pe lista prietenilor tăi, specimenul apare deseori undeva în top. Ce înseamnă asta? Păi oamenii care îți apar primii acolo sunt cei care te urmăresc cel mai mult, indiferent dacă îți lasă comentarii sau likes. Ordinea aia are o logică și dacă remarci pe cineva în primele rânduri îl poți marca drept stalker, mai ales dacă persoana respectivă nu e una cu care ai cine știe ce interacțiune. E stalker-ul ăla tăcut care nu ratează nimic din ce postezi, dar nu vrea ca tu să știi asta. Și dacă am început cu o glumă, hai să încheiem cu alta: I'm not a stalker, I'm just curious! And by the way, you're out of milk...

În orice caz, acum știi ce ai de făcut. Apasă "recommend" aici în stânga jos ca să vadă și specimenul că te-ai gândit la el, dar nu te aștepta să reacționeze în vreun fel. Doar te va înjura în tăcere. Pentru că de fapt el nici nu vede ce recomanzi pe Facebook.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?